Nije bilo dvojbe o kvaliteti rukometašica Podravka Vegete u današnjoj utakmici na 1. Festivalu ženskog rukometa gdje su djevojke s lakoćom svladale domaćina i prvaka BiH Hžrk Grude 31:17. Bila je ovo prva od dvije utakmice koju će naš klub odigrati u sklopu ovog festivala, a ujedno i zadnja provjera koju će trener Saračević napraviti kroz utakmice uoči kvalifikacija za EHF Ligu prvakinja koja se 8. i 9. rujna igra u Koprivnici. Sutra djevojke imaju na rasporedu i drugu utakmicu i to sa ŽRK Budućnost, a trener je za početak komentirao kako je zadovoljan današnjom utakmicom.

– Igrali smo protiv realno slabijeg protivnika i mogu reći da sam zadovoljan sa pristupom igračica, a i svime što sam vidio u igri kroz koju sam pružio minutažu svim igračicama – kazao je trener Zlatko Saračević.

Na golu je danas bila odlična Antonija Tucaković s čak dvadeset obrana, a branila je svih 60 minuta.

Sastav RK Podravka Vegete i pogoci: Tucaković, Risović, Ećimović, Turk(4), Holešova(3), Karlovčan(2), Popović,Džono(1), Milošević(4), Milosavljević(3),Franušić(1), Chigirinova(7), Ikhneva(4),Debelić(2),Yezhykava.

Sastav Hžrk Grude i pogoci: Vukliš Darjana (1), Marić Amanda(4), Čutura Nikolina(7), Soldo Andrea, Nikić Ana, Boras Andrea, Vukanović Martina, Mikulić Klara, Kasumačić Lejla(1), Petrović Nikolina, Demić Edina(2),Azinović Anita(2), Miloš Mia,Boras Anđela,Brnada Nikolina,Pelivan Diana

Suci: Balavan Vesna i Praštalo Tatjana (Banja Luka)

Gledatelja: 100

Odmah nakon prve utakmice ovogodišnjeg festivala snage su odmjerile još dvije ženske ekipe i to ŽRK Budućnost i ŽRK Bjelovar. Bjelovarčanke su bile nemoćne pred izabranicama Dragana Adžića te je Budućnost slavila sa sigurnih 32:22. Vrijedi naglasiti kako je Đurđina Jauković bila najefikasnija sa sedam golova, Itana Grbić je postigla šest, a Dijana Ujkić četiri. Sve ekipe će sutra zaigrati sa svojim protivnicama na drugom danu festivala, a naš će trener Zlatko Saračević održati i zanimljivu prezentaciju u sklopu rukometnog kampa za djevojčice koji se također održava u okviru ovog festivala. Svim ekipama želimo puno sreće i da im i ovaj turnir prođe bez ozljeda, a našoj kao i danas želimo sigurnu pobjedu i kvalitetnu igru. 

foto Grude 3 copy

foto Grude 4

foto 2 Grude copy

foto 1 Grude