Ivo Čičin-Mašansker i Saša Leković // Foto Matija Dolenec, Podravski listTEKST // Sastavljen prema ePodravina.hr + www.rk-podravka.hr

FOTO // Matija Dolenec, Podravski list

Županijski ogranak Hrvatskog novinarskog društva organizirao je u petak navečer tradicionalno druženje novinara iz Podravine i Prigorja. Predsjednik ogranka, Karlo Eisenbeisser, istaknuo je kako je ovo druženje prilika da se jednom godišnje novinari zahvale ljudima s kojima surađuju te da se zajedno druže i neslužbeno.

Ove godine ta zahvala, odnosno nagrada za komunikatora godine, pripala je Ivi Čičin-Mašanskeru, glasnogovorniku i uredniku internetskog portala i Facebooka Rukometnog kluba Podravka Vegeta te dugogodišnjem iskusnom novinaru. Prije njega, nagrade za komunikatora godine dobivali su policijski glasnogovornici Dražen Laljek i Dijana Žagar te Ivica Franjić, bivši glasnogovornik Općinskog suda u Koprivnici.

– Ove godine odlučili smo kako ćemo priznanje dodijeliti našem čovjeku iz struke, koji je nakon umirovljenja, poput većine kolega nastavio tipkati i fotografirati, baviti se novinarskim poslom, ali, što je vrlo važno, baviti se i odnosima s javnošću, koji je naše malo skromno priznanje zaslužio zbog vrhunskog vođenja internetske stranice Rukometnog kluba Podravka. Predstavnicima medija, posebno sportskim novinarima, pojednostavio je praćenje kluba, olakšao im rad i postavio nove standarde u izvještavanju sa sportskih događaja na području županije – rekao je predsjednik novinarskog organka Karlo Eisenbeisser.

Ivo Čičin-Mašansker i Karlo Eisenbeisser // Foto Matija Dolenec, Podravski listTo je veliko priznanje za otvorenost kluba prema novinarima i navijačima. Ujedno i zahvala za suport u izvještajima i fotografijama, kada novinari nisu u mogućnosti prisustvovati utakmicama bilo u Hrvatskoj, bilo u inozemstvu. Nagrada je to i RK Podravki s.d.d koja je prepoznala važnost informiranja iz kluba i kontakata s novinarima (presice, e-mali obavijesti, radna mjesta na utakmicama).

– Drago mi je da sam dobio ovu nagradu i da je prepoznat moj trud i rad. Ipak, moram reći da nas stare ne treba toliko isticati, jer na mladima svijet ostaje i na njih treba obratiti pažnju. U mirovini sam već 10 godina, no svakodnevno radim po nekoliko sati na portalu i facebook stranici RK Podravke – rekao je Čičin-Mašansker.

Ove godine dodijeljena je i nova nagrada za svekoliko djelovanje u novinarstvu, a ona je pripala poznatom koprivničkom novinaru u mirovini Draganu Desnici

Nagrade je ovogodišnjim dobitnicima dodijelio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, HND-a,Saša Leković.