Marta s plaketom za najbolju golmanicu // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa proglašenju pobjednika i pojedinačnih ostvarenja u Regionalnoj ligi u Tivtu Podravka Vegeta nije bilo ”postrojena” na završnoj svečanosti: ta je čast pripala trima prvoplasiranim ekipama, Budućnosti, Metalurgu i Lokomotivi. Jedino je na parket pozvana Marta Žderić, koja je izborom trenera proglašena najboljom golmanicom Regionalne lige. Ispričavamo se što smo objavili da je bila najbolja golmanica FF, ali to je posljedica slabe organizacije turnira i potpune nebrige o novinarima.

Marta je izašla na parket i stala među ostale nagrađene, pa je tako nastala slika nje u okruženju kluba kojeg je odabrala za iduće godine svoje karijere. Iz Podravke Vegete otići će sa sjajnom podlogom koju je stekla u klubu boraveći sedam godina, a s vidljivim napretkom u vremenu kada je do nedavno s njom radio iskusni bivši vratar internacionalac i trener Vladimir Vujović.

Marti je dovoljna legitimacija njen talent. U tu kategoriju spadaju i Miranda Tatari i Sanja Damnjanović. Odlaze i druge igračice, od kojih će neke imati bonus nastupanje za Podravku Vegetu, ekipu s najvećim brojem sudjelovanja u Ligi prvakinja (20) i to će biti njihova legitimacija. Iskusne igračice u tom smislu nisu sporne, one će se snaći u novim sredinama, ne sumnjamo.

U Podravki Vegeti, nije tajna, sprema se, dakle, velika smjena. I najveći hrvatski suparnik na parketu, zagrebačka Lokomotiva, također će se obnoviti. Direktorica Klaudija Bubalo, koja razgovara s igračicama o angažmanu, rekla nam je da nema tu više ljubavi prema klubu, sve je samo novac. I u pravu je. U tom smsilu zabadava će se apelirati na nekakvo rodoljublje ili privrženost Podravini, Zagorju ili Dalmaciji: kol’ko para, tol’ko rukometa. Tako je u cijeloj Europi, tako je i u Hrvatskoj. S tim što smo siromašniji i što se još uvijek borimo s nekavim obzirima. Ne tako davno, koju godinu unazad, čuli smo: Je, a što će reći radnici? 

Marta Žderić među budućim svojima // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa slici s lijeva: trener Budućnosti Dragan Adžić, Marta Žderić, Milena Knežević, Clara Woltering, Claudine Mendy i Majda Mahmedović, buduće Martino društvo.