Na službenoj stranici EHF-a www.eurohandball.com predstavljene su sve ekipe koje sudjeluju u Ligi prvakinja nove sezone, pa tako i Podravka Vegeta. Ovo je obrađen tekst kojeg za EHF piše Björn Pazen.Podravka Vegeta 2013-2014. // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Podravka Vegeta je u punoj je promjeni i pred njom je sezona neizvjesnosti Hrvatske prvakinje-rekorderke Koprivnice imaju novog trenera, novu privremenu direktoricu, a devet je igračica došlo, dok ih je 10 napustilo u sezoni kada dvadesetorostruke državne prvakinja bilježe novi europski rekord u Ligi prvakinja: nastupaju 20-i puta. Nitko drugi toliko.

Među onima koji su otišli i neke su iskusne igračice poput Lidije Horvat, Sanje Damnjanović i Marte Žderić, a na njihovo mjesto došle su uglavnom mlade igračice iz Hrvatske ili su se vratile u klub, a iz Budućnosti su došle Jelena Živković i Jelena Trifunović, koji su došle iz Budućnosti tijekom ljeta te Mirjana Milenković iz Besançona.
Nov je i trener. Goran Mrđen nasljednik je Nevena Hrupeca, koji je bio trener nekoliko godina.
Nakon četiri godine zaredom neuspjelih pokušaja da se natjecanje nastavi u glavnoj rundi, ovoga puta Podravka Vegeta opet je suočena s visokim preprekama, jer u grupi su prošlosezonski finalist Larvik. novi sudionik Lige prvakinja skopski Vardar i španjolske prvakinje Bera Bera iz San Sebastiana.

– Svjesni smo da smo, nažalost, opet izvukli iznimno jaku skupinu, ali to ne znači da ćemo umanjiti naše ciljeve. u iznimno jakoj skupini , ali to ne znači da ćemo umanjiti naše ciljeve. S obzirom na to da imamo novu i mladu ekipu, najmlađu u Ligi prvakinja, nadamo se da ćemo osigurati nastavak natjecanja u Kupou kupova nakon utakmica u skupinama – kaže Ljerka Vresk, privremena direktorica kluba, koja trenutno na tom položaju zamjenjuje Božicu Palčić (porodiljni dopust) – Svaka ekipa u Ligi prvakinja ima velike ambicije. Podravka Vegeta ove godine ima jako mladu ekipu, pa će to biti teško, jer imamo jaku skupinu .
Mi ćemo se boriti do kraja, a možda ova mlada ekipa može iznenaditi i doći do barem trećeg mjesta u skupini, što bi značilo da će ostati u europskim natjecanjima u kupu – kaže kapetanica ekipe Vesna Milanović Litre.
Vesna Milanović Litre // Foto Robert ŠoštarićPodravka je počela sezonu u tri natjecanja. Osim hrvatske lige i Lige prvakinja natječu se i u Regionalnoj ligi. Cilj je u Hrvatskoj osvojiti sve trofeje, uz nadu boljeg plasmana u Regionalnoj ligi u odnosu na prošlu sezonu, kada je završila u play offu na četvrtom mjestu, unatoč tome što je u regularnom dijelu natjecanja bila prva.
Tri pitanja za trenera Gorana Mrđena:
– Koja su vaša očekivanja za nadolazeću sezonu Lige prvakinja, kakvu su ciljevi i kako ocjenjujete ostale ekipa u grupi u odnosu na vaše siljeve?
– U našoj skupini imamo dva favorita za osvajanje Lige prvakinja, Larvik i Vardar, a time su oni, naravno, i favorite za odlazak u glavnu rundu. Bera Bera je također dobra ekipa i može, kao i Podravka, prirediti iznenađenje.

– Što sudjelovanje u Ligi prvakinja znači za vas i vaš klub ?
– Svaka utakmica u našoj skupini će biti teško i vrlo zanimljiva. Ove sezone želimo završiti treći u našoj skupini i ostati u europskim natjecanjima za proljeće iduće godine.
– Koje ekipe su vaši osobni favoriti za osvajanje Lige prvakinja i zašto ?
– Favoriti su najprije Györ, 2. Krim, 3. Larvik, 4. Vardar, 5. Budućnost. Svet te ekipe imaju puno dobrih igfračica, puno iskustva u ovom natjecanju i mislim da će jedna od njih osvojiti trofej.

OSOBNA KARTA PODRAVKE VEGETE
Trener Goran Mrđen (od lipnja 2013., bivši trener Neven Hrupec)
Došle: Jelena Živković (Budućnost), Jelena Trifunović (Budućnost) , Mirjana Milenković (Besançon) Dina Havić (Zamet), Tina Gavranić (Zamet), Lea Vukojević (Zelina), Antonia Jukić (Zelina), Ekatarina Nemaškalo (Sesvete Agroproteinka , Anita Poljak (Lokomotiva)
Otišle: Miranda Tatari (Astrakhanocka), Sanja Damnjanović (Viborg), Marta Žderić (Budućnost), Ivana Jelčić (Lokomotiva), Anita Gaće (Lokomotiva), Lidija Horvat (Lokomotiva), Tanja Kiridžić (Iuventa Michalovce), Žana Čović (Bietigheim), Maja Šon (Nimes), Nikica Pušić Koroljević (trudnoća)

NASTUPI U LIGI PRVAKINJA
Za sezonu 2013/2014. Lige prvakinja kvalificirala se kao prvak Hrvatske.
Sudjelovanje u Ligi prvakinja, uključujući i sezonu 2013/2014.: 20 puta
Pobjednik: 1995/1996.
Finalist: 1994/1995.
Polufinalist: 1997/1998.
Četvrtfinale: 1996/1997.
Glavni krug: 2000/01, 2001/ 02, 2008 09.
Grupa faza: 1993/94, 1998/99, 1999/00, 2002/03, 2006/07, 2007/08, 2009/10, 2010/11, 2011/12, 2012/13.
Kvalifikacije: 2003/04, 2005/06.

OSTALA EUROPSKA NATJECANJA

KUP POBJEDNIKA KUPOVA
Finalist: 2004 /05.
Polufinalist: 2007/08.

EHF KUP
Finalist: 2000/01, 2005/06.

HRVATSKI TROFEJI
Hrvatski prvak: 20 puta.
Pobjednik Hrvatskog kupa: 19 puta.