U svečanom okruženju dvorane Doma mladih proglašeni su najuspješniji sportaši, sportašice i sportske ekipe grada Koprivnice u 2023. godini u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice. Okupljenima se uvodno obratila predsjednica zajednice Jasmina Stričević istaknuvši kako su se koprivnički sportaši upisali na sportsku kartu Hrvatske.

Najuspješnija perspektivna ženska sportska ekipa je ekipa kadetkinja RK Podravke U-16 koja je osvojila drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenerice Đurđice Zečević trenerice vratarki Barbare Stančin. Najuspješnijom ženskom sportskom ekipom proglašena je prva ekipa RK Podravka Vegeta koja je u prošloj sezoni osvojila Kup Hrvatske i drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Antonija Pranjića uz stručni stožer koji su uz trenera činili kondicijski trener Nikola Golub, trener vratarki Matija Bilušić, te fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić.

Ispred Rukometnog kluba Podravka današnjem su događaju bili nazočni direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci, trener Antonio Pranjić, trenerica Đurđica Zečević, trenerica Barbara Stančin te Maja Sokač kao i naše perspektivne kadetkinje. Ovo su događanje propustile prvotimke koje su danas bile na putu iz Norveške no nagrade će zasluženo stići u njihove ruke.

Zahvaljujući rezultatima sportaša grad Koprivnica prepoznat je kao grad sporta. Naša osnovna zadaća je da omogućimo mladima da se u što većem broju bave sportom, da potičemo i koordiniramo izgradnju sportske infrastrukture, da omogućimo kvalitetne uvjete svakom sportašu, klubu i rekreativcu. Moram napomenuti i da smo protekle godine obilježili 25 godina rada Male sportske škole te je kroz nju prošlo oko 31.000 koprivničkih mališana predškolske dobi. Naime, samo zajedničkim angažmanom i usmjerenjem Grada, zajednice, sportaša i sportskih djelatnika možemo doći do istog cilja, da se mladi bave sportom te da se putem rezultata ostvaruju – kazala je Jasmina Stričević.

Okupljenima se obratio i koprivničko-križevački župan Darko Koren te naglasio kako je sport važna sastavnica sveukupnog života određenog podneblja.

Grad Koprivnica je kao i u svemu ostalom predvodnik pa je tako i u podržavanju te financiranju sporta. Velika je to obaveza i financijska i organizacijska te je potrebno puno truda i sredstava da bi se cjelokupni sustav držao na takvom nivou. Grad Koprivnica se može pohvaliti sa svojim vrhunskim sportom, pojedincima i klubovima – poručio je.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić izrazio je svoje zadovoljstvo prepunom dvoranom.

Mislim da upravo puna dvorana najbolje govori o tome što ste sve radili u proteklih godinu dana, gdje ste sve bili, kakve ste rezultate ostvarili, ali i kako ste na jedan doista prekrasan način nosili ime grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Zahvaljujući vama, vašem radu i trudu te velikom srcu vraćamo se s važnim medaljama i nagradama te na predivan način pokazujemo zašto volimo podvući crtu da je Koprivnica između ostalog grad sporta. Nastavit ćemo biti uz vas, a nastavit ćemo i dalje tražiti model ulaganja u sport  – zaključio je.

Čestitamo svim dobitnicima, a posebno našim nagrađenima na koje smo iznimno ponosni i u novu sezonu idemo još hrabrije i još jače i nadamo se što boljim i uspješnijim rezultatima.

Izvor i fotografije: Drava.info/ Tomislav Matijašić