U prostorijama Doma mladih u Koprivnici danas je održano proglašenje najuspješnijih sportaša, sportašica i sportskih ekipa Grada Koprivnice za 2019. godinu. Dodjelu organizira Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, a Rukometni klub Podravka primio je dvije nagrade.

Za najuspješniju perspektivnu žensku sportsku ekipu grada Koprivnice u 2019. godini nagradu je primila ekipa Podravka 3 (2004. i mlađe) Rukometnog kluba Podravka. Za najuspješniju žensku sportsku ekipu grada Koprivnice u 2019. godini nagradu je primila Podravka Vegeta. Osim ove dvije nagrade priznanja za nominaciju dobile s Tena Megerle i Dejana Milosavljević te ekipa Podravke 2 (2009. godište).

Najuspješnijom sportašicom proglašena je Kristina Lukačević iz BK Rotor, a najuspješniji sportaš je Ivan Lončarić iz Hrvačkog kluba Podravka.

Priznanje za najuspješniji sportski par primio je Ženski par Športskog kuglačkog kluba Podravka, najuspješnija ženska ekipa je naša Podravka Vegeta, a muška su seniori Slavena Belupa. Najuspješnija perspektivna sportašica je Lana Nogić iz HK Podravka, a sportaš iz te kategorije je Filip Verčević iz HK Podravka. Kada se radi o najboljima među perspektivnim parom, štafetom ili posadom, to je u prošloj godini bila muška kadetska štafeta Ronilačkog kluba Šoderica. Najuspješnija perspektivna ženska ekipa je ekipa Podravka 3 RK Podravka, a u muškoj konkurenciji su to juniori Ronilačkog kluba Šoderica.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Iva Šola iz Športske udruge slijepih KKŽ Podravina, dok je iz istog kluba Ivica Ferenčić ponio priznanje u muškoj konkurenciji. Naj sportska ekipa s invaliditetom je Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih KKŽ Podravina. Za iznimno postignuće u sportu u 2019. godini nagrađeni su Borna Lončarić, Ivo Matić i Lovro Matovina. Za zaslužnog sportskog djelatnika priznanje je dobila Ljiljana Picer.

FOTO: Ivan Brkić

Podravka Vegeta – najuspješnija ženska sportska ekipa grada Koprivnice 2019. godine

Najuspješnija perspektivna ženska ekipa je ekipa Podravka 3 (2004. i mlađe)

Tena Megerle (treća slijeva)

 

Dejana Milosavljević (treća slijeva)