Sezona 2016/2017 je za Nykøbing Falster Håndbold bila uspješna zbog dobrih rezultata u Europi. U istoj godini ova ekipa s dalekog juga Danske došla je do polufinala EHF Kupa i osvojila dansko prvenstvo po prvi puta. Nakon što su u prethodnoj sezoni došli do drugog kruga EHF Lige prvakinja, Nykøbing Falster se i u ovoj sezoni vraća europskim natjecanjima nakon što se kvalificirao u grupnu fazu. Natjecanje je počelo, a u prvom krugu izgubili su od favoriziranje Criaove u Rumunjskoj 18:12.

Foto: EHF

Vjeruju da mogu biti 2. u grupi

Danska ekipa s otoka Falster juriša na play off u svojoj Nacionalnoj ligi te će tražiti prolaz u EHF Kupu. Grupu je komentirao trener danske ekipe Jakob Larsen.

Nadamo se da možemo ostvariti minimalno drugo mjesto u grupi, ali ne želimo pretjerivati s očekivanjima jer neke naše suparnike ne poznajemo dobro. Sve ekipe u našoj grupi imaju kvalitetu i bit će to dugačko i teško natjecanje do kraja, ali u njemu vidim veliki potencijal za rast ekipe. Iz moje perspektive, ljestvica ženskog rukometa podignuta je na razini cijele Europe, ali nastojat ćemo dati sve od sebe da osiguramo daljnje natjecanje i dođemo do četvrtfinala. Ako u tome uspijemo, klub će od toga imati velike koristi i moći osigurati nove sponzorske ugovore.

Favoriziraju Craiovu

Foto: EHF

Nykøbing Falster svoju igru gradi oko srednje vanjske igračice Kristine Kristiansen koja se nakon slomljene ruke vratila u punoj snazi iako je ekipa oslabljena za Šveđanku Johannu Westberg na poziciji lijevog vanjskog koja pauzira zbog trudnoće. To je ujedno i jedan od razloga, zašto svoju ekipu ne vidi kao favorita koji će osvojiti natjecanje u ovoj sezoni.  

Kao favorita bih istaknuo Craiovu koja je odnijela prošlogodišnju titulu EHF Kupa. Mislim da najmanje jedna, ako ne i dvije od četiri danske ekipe mogu doći do polufinala jer imamo jaku ligu i ekipe su naučene na pritisak jer se utakmica može dobiti jednako kako se može i izgubiti – rekao je Larsen.

U kvalifikacijskim utakmicama za EHF Kup 2018/19 postigli ove rezultate:

QUALIFICATION ROUND 2

IUVENTA Michalovcevs vs Nykøbing Falster Håndbold 26 :29 (12 :14)

Nykøbing Falster Håndbold vs IUVENTA Michalovce 29 :22 (16 :11)

QUALIFICATION ROUND 3

Nykøbing Falster Håndbold – NFH vs H 65 Höörs HK 27 :24(14 :15)

H 65 Höörs HK vs Nykøbing Falster Håndbold – NFH 23 :27 (10 :16)

Dolasci: Sakura Hauge (Vipers Kristiansand), Isabella Fazekas Jakobsen (Ajax København), Dione Housheer (VOC Amsterdam), Line Skak (TTH Holstebro), Yui Sunami (Japan)
Odlasci: Mie Sørensen (Molde HK), Sarah Iversen (HIH Herning Ikast), Tiril Merg (Skrim Kongsberg), Celine Lundbye (Aarhus United)

Trener: Jakob Larsen (since 2017)

Kapetanica ekipe: Anna Lagerquist

Izvještaj preveden sa: https://bit.ly/2Rew1Yy/autor Peter Bruun/prijevod:Romana Mihalec