Nakon ljetne pauze se u prostorijama RK Podravke okupila ekipa na početku još jedne sezone pune sportskih izazova. Osvajanje domaćeg prvenstva i Kupa su već jasni i zacrtani ciljevi, a ove će godine cure imati prilično težak put u DELO Ligi prvakinja. Ekipa pršti od entuzijazma, a isto tako će i cijeli stručni stožer intenzivno raditi na tome da iz ekipe izvuče maksimum. Kao što smo već i pisali u stožeru je na mjesto pomoćnog trenera došao Antonio Pranjić dok će se za kondicijsku pripremu pobrinuti Nikola Golub. Na početku sastanka koji je već na neki način i tradicija u klubu se ekipi obratila sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

Vidim osmijehe, ta lijepa nasmijana lica i stvarno sam sretna da smo svi ponovno na okupu. Posebno bih poželjela dobrodošlicu novim djevojkama i želim im da se što brže uklope u ekipu. Prošla sezona bila je dobar uvod, a vjerujem da s našim dobrim igrama možemo nastaviti i dalje – rekla je puna optimizma Tatari Šimunović i nastavila.

Dobili smo prilično tešku skupinu Lige prvakinja i svjesni smo izazova koji je pred nama, ali sigurna sam da ova ekipa može puno pokazati i da ono što potajno želimo u sebi možemo probati zajednički i ostvariti – zaključila je sportska direktorica i predala riječ novoj direktorici Vlatki Mihoci.

Dobro nam došle, osmijeh na lice, budite vesele, radosne i vedre. Kao što je Miranda i rekla ja sam dugi niz godina igrala za ovaj klub, volim ga i cijenim ga. To što smo ostvarili u prošlosti neka bude u prošlosti, ali neka i bude cilj za budućnost, čemu težimo, kamo želimo ići i što postići. Vjerujem da možemo i da je ispred nas jedan dobar plan i da ovaj klub može krenuti dalje i napraviti korak više u odnosu na prethodne sezone – rekla je direktorica Mihoci i naglasila kako je najvažnije da budemo ekipa u čemu će klubu i dalje velika potpora biti glavni sponzor Podravka, a od ekipe očekuje da s ponosom pronosi ime Grada Koprivnice, većinskog vlasnika kao i glavnog sponzora.

Trener se isto tako uz puno optimizma obratio svim curama uz dobrodošlicu novim igračicama.

Lijepo je da smo se ponovno okupili, a nadam se da ste se uspjele odmoriti i da smo svi zajedno spremni za nove izazove. Imamo devet tjedana za kvalitetnu pripremu, a sutra i prekosutra nas već očekuju testiranja na Kineziološkom fakultetu. Nastojali smo vam povećati uvjete rada pa imate novouređenu svlačionicu, a tamo Vas čeka i televizor koji ćemo koristiti u radu i pripremama za utakmice – rekao je trener Saračević i najavio program za prvi tjedan.

Ekipi se s entuzijazmom obratio i novi kondicijski trener Nikola Golub.

Drago mi je da imam priliku raditi s vrhunskim sportašicama. Dolazim iz ženskog, ali i muškog rukometa. Kondicijski trener je zapravo osnovni servis koji vam pruža uvjete u kojima možete pokazati najbolje što znate, a na vama je da to koristite za svoju dobrobit, ali i dobrobit kluba. Velika mi je čast i privilegija raditi s vama i nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dano – zaključio je kondicijski trener Nikola Golub.

Novi pomoćni trener Antonio Pranjić sretan je što se od ove sezone priključio stožeru prve ekipe.

Jako mi je drago što sam dobio priliku biti u prvoj ekipi. Prošle godine sam bio povremeno, niste me vidjele, ali sam bio zadužen za video analizu. Sad sam tu stalno, bit ću s vama i izuzetno mi je drago što imamo dobru ekipu i vjerujem da to možemo pokazati na terenu uz određeni iskorak u odnosu na prošlu sezonu – rekao je Antonio Pranjić.

Nakon sastanka u klubu uslijedilo je i tradicionalno druženje u prirodnom okruženju Podravkinog rekreacijskog centra u restoranu Štagelj gdje su ekipu dočekali predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kao i predstavnici glavnog sponzora Marinka Akrap, Vedran Šimunović i Mario Kraljić. Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar uputio je nekoliko lijepih riječi cijeloj ekipi.

Sve vas lijepo pozdravljam, a na početku svima vama koje ste s nama i u ovoj sezoni želim da budete još bolje nego u prošloj godini, a sve nove neka se što prije uklope u našu ekipu. Vjerujem da ćemo u novoj sezoni napraviti još značajnijih iskoraka u odnosu na prošlu sezonu. Kad smo započeli ovaj projekt, velike i uspješne Podravke u rukometnom smislu, nismo očekivali da ćemo prve godine napraviti tako veliki rezultat, a osim sreće vodile su nas hrabrost, energija i htijenje. Imamo sreću i privilegiju da smo uz pomoć cijelog ovog ovdje tima napravili jedan veliki rezultat u onom marketinškom i organizacijskom smislu i zato smo izravno i ušli u Ligu prvaka. Koliko god je grupa velika i zahtjevna ja uopće ne sumnjam u vas. Tu je trener, tu je ekipa, koja je pomno birala mlade karakterne djevojke koje će se dobro uklopiti s ostatkom ekipe – rekao je predsjednik Uprave Marin Pucar te naglasio kako će snažna volja i entuzijazam, ali i angažman napraviti jedan pobjednički tim, ali i rezultat u sljedećoj godini.