S utakmice Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmici 10. kola Regionalne lige malo tko je očekivao bilo što drugo osim pobjede Podravke Vegete na parketu zagrebačkog Doma sportova 2, ali mlađahne i borbene rukometašice Lokomotive pretvorile su utakmicu u pravi derbi, na kraju izvukle bod, a mogle su i oba: ta vodile su u 44. minuti pet golova razlike, 21:16. Ne treba biti veliki psiholog, niti rukometni stručnjak pa da se utvrdi da je dio igračica Podravke Vegete imao u glavi razliku iz prvog susreta (19 plusa), pa je mislio da će se Lokomotiva od same njihove pojave prepasti i predati.

Kako u sportu nema sustava lako ćemo, to je Lokomotiva ne samo kaznila Podravku Vegetu, već je i očitala lekciju iz borbenosti i izgaranju na terenu za prestiž svoga kluba.

Da je Podravka i te kako mogla bolje vidljivo je iz angažmana Vesne Milanović Litre (6 golova iz igre i lavovska borba na crti), zatim nastavak serije Lidije Horvat, ali opet je nedostajao veći angažman Sanje Damnjanović. Iako je u 58. i 59. minuti, kako se to kaže, uzela loptu u svoje ruke i s dva gola izjednačila rezultat na 24:24, koji je ostao do kraja. Napad Lokomotive, koja je bila na kraju pomalo prestrašena zbog mogućnosti da sve stečeno prospe, završio je udarcem agilne Janković pokraj gola, lopta je pripala Koprivničankama, koje su stigle do suparničkog šesterca, Lidija Horvat u padu je zapucala u stativu, a na odbijenoj loptu bio je prestup. Ma puno se hodalo po linijama, pa i zabijalo golova sa crte, ali kad suci (sutkinje) dosude kome da se žališ?!

Iako je u 2. poluvremenu Jelčić imala nekoliko velikih obrana, najzaslužnija za bod je golmanica Lokomotive Dubravka Bukovina (8 obrana), iako je jako dobro igrala i Dora Krsnik. Mislimo da i je obrana Lokomotive bila puno pokretljivija i nasrtljivija od Podravkine.

Trener Šoštarić bio je nakon utakmice zadovoljan, trener Hrupec priznao je da bi bilo nepravedno da je Podravka Vegeta, nakon prikazane igre obje ekipe, na kraju pobijedila.

Zanimljivo je da se za hrvatske prilike skupio lijepi broj gledatelja i da su bili pomoć svojoj ekipi pravim sportskim, kulturnim ponašanjem. Ne treba ni sumnjati da će se na prvenstvenom susretu skupiti veći broj. Jer, zaigra li Podravka slabije, ohrabre se i slabije ekipe od solidne Lokomotive. Tada vlada uzrečica: može se s njima.

A da se ”ne bi moglo s njima” osim standardnih treninga, važno je da će svlačionica (ili već je) mirisati na delikatesu – jezikovu juhu!

Lokomotivi svaka čast, Podravka Vegeta mora ozbiljno shvatiti svakog suparnika, da ne bi i s Vácom bilo ”lako ćemo”.

S utakmice Lokomotiva - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker