Zajednička slika svih sudionika turnira // Foto sve iz Érda Ivo Čičin-MašanskerDobar prijem koprivničke publike i čuđenje i raspitivanje stranih stručnjaka otkud ta snaga i kvaliteta u desetkovanoj Podravki Vegeti, ovoljetno je pozitivno iznenađenje, na koje stručni stožer može biti ponosan.

Ali to je tek mali, sitni dio posla. Jer, nakon povratka olimpijki slijedi mukotrpno usklađivanje svih varijanti koje su moguće uz novoizrasle djevojke. Jer, zanemarujući neiksustvo i početničke greške, vidljivo je izrastanje Marte Žderić, Ive Pongrac, Andree Čović, Marijete Vidak… O Žani Čović može se govoriti da je potencijal, a trebat će strpljenja s Ivanom Dragišić, Sara Šenvald je mlada i tu nema ocjene, a najboljem hrvatskom dvojcu golmanica Jelčić-Žderić, od ponedjeljka se priključuje i treća, kadetkinja i juniorka Ivana Kapitanović, koja je sjajno branila na SP kadetkinja u Crnoj Gori.

''Ljetna'' kapetanica Iva Pongrac prima pehar za 2. mjestoOsim Mirande Tatari koja ima ozljedu noge, sve ostale olimpijke su zdrave i trener Hrupec će sa svojim pomoćnicima moći formirati novu, čini nam se, jaču Podravku Vegetu.

Uostalom, to i sam potvrđuje u izjavama za Sportske novosti, pa prenosimo tekst iz subotnjeg broja.

TRENER NEVEN HRUPEC ZADOVOLJAN PRVIM DIJELOM PRIPREMA // U novoj sezoni bit ćemo puno bolji i raznovrsniji

”Osvajanjem drugog mjesta na turniru u mađarskom Erdu završen je prvi dio priprema rukometašica Podravke Vegete.

– Mogu reći da sam jako zadovoljan, odradili smo uvodni dio priprema na stvarno visokoj razini. Pokazalo se da smo se dobro pripremili, spremno dočekujemo da nam se vrate reprezentativke, i sad ulazimo u jedan sasvim drugačiji ciklus. Mlade ćemo vratiti u drugu ekipu, puno su nam pomogle, a mi se okrećemo pripremama za Memorijalni turnir Josipa Samaržije koji se u Koprivnici igra sljedećeg vikenda – rekao je trener Neven Hrupec.

Marta Žderić najbolja golmanica turnira u ''strašnoj'' konkurencijiNa pozicijama koje inače pokrivaju reprezentativke u pripremnim utakmicama veliku minutažu dobile su njihove zamjene – Žderić na golu, Andrea Čović na crti, Iva Pongrac na lijevom krilu, Žana Čović na desnom vanjskom.

– Mogu reći da su svoju minutažu iskoristile jako dobro, konkurencija nam je puno bolja i jača za sljedeću sezonu, mislim da ćemo moći ravnomjerno raspodijeliti minutažu. Više ih ni ne smatram za mlade cure, već ih vidim kao ravnopravnu konkurenciju. Neka se i dalje tako bore i nameću, to nam može samo podići kvalitetu.

Mogla se primijetiti i povećana doza borbenosti i agresivnosti u obrani.

Sanja Damnjanović, ubojiti strijelac, prima nagradu kao najbolja realizatorica– Taj nivo igre smo podigli, nastavit ćemo ga i dalje razvijati, jer je svakako ključ svake dobre utakmice dobra obrana, i na tome ćemo inzistirati. Sad imamo puno raznovrsnija rješenja i u napadu, optimist sam i nadam se da sve to ide u dobrom pravcu. Još samo moramo vidjeti u kakvom su se stanju vratile olimpijke, i morat ćemo napraviti dva različita programa rada da ih što prije pokušamo izjednačiti i uskladiti s ostatkom ekipe.

U napadu su viđena neka nova rješenja. Tako je Sanja Damnjanović zaigrala na srednjem vanjskom i to vrlo uspješno, Anita Bulath se dobro snalazi na sve tri vanjske pozicije, a mlada Marijeta Vidak može biti korisna kao beskompromisna pucačica. Nešto slično pruža i Žana Čović, ljevakinja koja će biti prava konkurencija Lidiji Horvat.

Na kraju zadovoljne...– Imamo veću širinu nego prije. Recimo, prošle sezone Sanja uopće nije igrala na srednjem vanjskom, sad imamo veće mogućnosti za različite koncepcije igre i razne taktičke varijante. Imamo različiti profil igračica, ovisno o tome protiv koga ćemo igrati, i to me stvarno veseli. To će možda biti i iznenađenje u odnosu na prošlu sezonu, a nadam se da ćemo to sačuvati i uigrati za Ligu prvakinja, da ćemo tamo izgledati kako treba.

Sljedećeg vikenda (petak i subota) u Koprivnicu na Samaržijin memorijal dolaze europski prvak Budućnost te stari znanci Krim i Hypo.

– Nećemo pod svaku cijenu ganjati rezultat. Probat ćemo dobiti svaku utakmicu, ali smo i dalje u fazi priprema, očekujem da onu pravu formu dosegnemo tjedan-dva prije početka Lige prvakinja.

Posljednja provjera bit će u Ljubljani, na Turniru Vinka Kandije. Tamo opet slijedi sudar s Krimom, suparnikom u skupini LP.

...i prezadovoljne: vesela Podravka Vegeta– Vidjet ćemo kako ćemo igrati taj turnir, hoćemo li nešto sakriti ili ne. No, ”otom potom”. Zasad me veseli da su cure zdrave, da su dobro radile i da imamo dobru, pozitivnu atmosferu, spoj mladosti i iskustva, i sad bi to trebalo biti puno bolje, tome se iskreno nadam – zaključio je Neven Hrupec.

(Preneseno iz Sportskih novosti // Goran Čičin-Mašansker)

SLIKE IZ MAĐARSKE ZA USPOMENU

Da ne propadnu uspomene, uz ovaj tekst objavljujemo slike sa završne ceremonije na turniru u Érdu, gdje je Podravka Vegeta bila druga (prošle godine prva, ali kompletna), gdje je pobijedila pojačani Zaječar, statistika je neumoljiva: Sanja Damnjanović je s 19 golova prvi strijelac, a Marta Žderić s 29 obrana prva golmanica turnira.