''Kušanje'' medalja // Foto Goran Rihtarić

OSVRT TRENERICE ĐURĐICE ZEČEVIĆ 

Prvenstvo Hrvatske za djevojčice 2000/2001. godište je održano u Makarskoj od 17. do 20. svibnja u dobroj organizaciji RK Hoteli Makarska i HRS-a, uz sudjelovanje 15 ekipa, koje su plasman izborile na regionalnim natjecanjima. Regiju Sjever su predstavljale, uz našu ekipu,  RK TVIN Trgocentar iz Virovitice i ŠR Garešnica. Kako je već objavljeno Podravka je osvojila 3. mjesto iza ekipe Ivanić iz Ivanić Grada i Rudara iz Labina.

Pehar za 3. mjesto je tu // Foto Goran RihtarićU našoj grupi B osvojili smo 1. mjesto pobijedivši redom ekipe ŠK Karlovac, RK Poreč, RK Orijent Presoflex i domaćina RK Hoteli Makarska. U polufinalnoj utakmici suparnik je bila ekipa RK Knin iz istoimenog grada, koju smo pobijedili sa 18:6 i plasirali se u finale.

Utakmica s ekipom iz Ivanić Grada, koju smo izgubili s golom razlikem bila je neizvjesna do samog kraja. Umor, tuga i suze dovele su do pada u igri protiv RK Rudar, koju smo igrali samo dva sata kasnije, pa smo utakmicu izgubili sa šest golova razlike.

Najbolja golmanica Katarina Borac i najbolja igračica prvenstva Tena Petika // Foto Goran RihtarićNa kraju, kada gledam presjek kroz cijelo prvenstvo, zadovoljna sam plasmanom, igrom i ponašanjem naših djevojčica. Tome u prilog govori i vrlo dobar omjer datih i primljenih golova (108:49). U većini utakmica djevojčice su bile superiorne svojim vršnjakinjama, ravnopravne s ekipom Ivanića i poražene od bolje ekipe iz Labina. Uz puno dobroga učila sam i neke nedostatke u odnosu na druge, koje ćemo ispravljati tijekom iduće sezone marljivim i napornim učenjem.

Prema busu // Foto Goran RihtarićEkipa je nastupila u sastavu (zbrojeni golovi svih utakmica): Tajana Bačić, Elena Popović 3, Tena Petika 38, Lana Galinec 4, Ana Sikavica 3, Ivana Dombaj, Josipa Kodrić 15, Klara Kokša 4, Lana Brkić, Valentina Benić 4, Lucija Jandrašić 24, Gabrijela Vrabec, Paulina Jurić 3, Klara Petričević 3, Viktorija Šestak 4, Katarina Borac.

Posebno nas veseli što je najboljom igračicom prvenstva proglašena naša Tena Petika, a u najboljoj sedmorki je i golmanica Katarina Borac.

Pozdrav iz busa // Foto Goran RihtarićZahvaljujem rukovodstvu kluba koji nam je osigurao vrlo dobru logističku podršku, vozaču Mirku Franji na ugodnoj i sigurnoj vožnji te voditelju Škole rukometa Zečević,trenerica Goranu Rihtariću na korisnoj i ugodnoj suradnji.

Đurđica Zečević, trenerica