IlustracijaOd danas do 2. siječnja rukometašice Podravke Vegete su na dopustu. Zadnja akcija ove godine bila je trening utakmica u Sesvetama u ponedjeljak 29. prosinca, uzvrat za nedavno gostovanje Sesveta Agroproteinke u Koprivnici. Podravka Vegeta bez reprezentativki (Elez, Džono, Milenković, Živković, Trifunović) pobijedila je 28:23 (14:13).

Dan ranije nije odigrana uzvratna trening utakmica sa Zelinom u Koprivnici, jer su gošće imale poteškoća s prijevozom.

Ekipu je u Sesvetama vodio Filip Turk koji nam je referirao:

Ivana Dragišić // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Igrali smo bez reprezentativki i pobijedili. Prvom sastavu pridodane su Ivona Mrđen i Iva Papac. Djevojke su odigrale vrlo dobro, a posebno bih istaknuo Ivanu Dragišić i Marijetu Vidak. Mislim da smo puno dobili s Dragišić, koja je pokazala da će moći zamjenjivati Jelenu Živković na mjestu desne vanjske igračice. Uz njih dobro je branila Kapitanović, a standardno je odigrala i Andrea Čović.

– Dali smo igračicama slobodno do petka, 2. siječnja, a onda u punom sastavu, ali bez ozlijeđene Mirande Tatari, treniramo do 7. siječnja, kada odlazimo u Crnu Goru, gdje ćemo boraviti do 13. siječnja – informirao nas je trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

OD 7. DO 13. SIJEČNJA U CRNOJ GORI

Naime, u Podgorici će se 11, 12. i 13. siječnja igrati drugi krug Regionalne lige i u tri dana međusbno će igrati Budućnost, Danilovgrad i Podravka Vegeta. Koprivničanke će imati i dva zajednička treninga s Budućnosti, što je nastavak dobrih odnosa ova dva kluba, pa se zajednički treninzi održavaju kontinuirano uz pristanak vodstva oba kluba.

DO KRAJA SIJEČNJA ČETIRI PRVENSTVE UTAKMICE I JOŠ DVIJE REGIONALNE LIGE

Marijeta Vidak // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Na povratku u srijedu 14. siječnja Podravka Vegeta će u Pločama odigrati prvenstvenu utakmicu 14. kola 1. HRL s Dalmatinkom. Igra se unaprijed zbog poklapanja termina te utakmice s gostovanjem Podravke Vegete u Rusiji u utakmici Kupa pobjednika kupova sa Zvezdom u Zvenigorodu.
Nakon toga 17. i 18. siječnja predviđen je treći krug Regionalne lige u Koprivnici, gdje bi međusobno trebali igrati Krim Mercator iz Slovenije, Metalurg iz Makedonije i Podravka Vegeta.

Do kraja siječnja odigrat će se preostala kola jesenskog dijela prvenstva: u srijedu 21. siječnja u Varaždinu s Kokom, u subotu 24. siječnja sa Splitom 2010 u Koprivnici i u subotu 31. siječnja u Rijeci derbi s trenutno vodećim sastavom 1. HRL Zametom u Rijeci.

Kako sada stvari stoje klub nema dodatnih sredstava za angažiranje igračice koja bi zamijenila Mirandu Tatari na srednjem vanjskom. Ne treba ni govoriti da to treba biti poseban profil rukometašice, jer razigravačica ne može biti bilo koja igračica. Priključe li se klubu novi sponzori, eventualni transfer mogao bi se ostvariti do kraja prijelaznog roka, a to je 31. siječnja.

ČESTITKA STRUČNOG STOŽERA I GORNA MRĐENA

STRUČNI STOŽER PODRAVKE VEGETE NA ČELU S TRENEROM GORANOM MRĐENOM ŽELI SVIM LJUBITELJIMA RUKOMETA, VJERNIM PRETITELJIMA KLUBA, SRETNU NOVU 2015. GODINU, GODINU U KOJOJ KLUB OBILJEŽAVA 60 GODINA POSTOJANJA.

PORUKA PODRAVKE LINO I SNJEŽANE PETIKE

Ovim čestitkama priključila se i trenerica Podravke Lino Snježana Petika:

Kraj polusezone vrijeme je kad se zbrajaju učinci, pa mogu reći da sam u globalu zadovoljna s obzirom na sve zdravstvene probleme koji su nas pratili, a još uvijek nas prate. No, bez obzira na preživljena turbulentna vremena u kojima su neke igračice ”ispadale”, druge se vraćale i tako u nekoliko krugova, nekih prevelikih padova u rezultatima i igri nismo imali.

U svoje osobno, te u ime ekipe Podravke Lino, u ovo blagdansko vrijeme zaželjela bih čestit Božić, zdravlje, ljubav i svako dobro u novoj 2015. godini svojim sugrađankama i sugrađanima, svim ljubiteljima rukometa i svima onima koji prate našu internetsku stranicu.