Rukometašice Podravka Vegete se nakon više od dva mjeseca, sutrašnjom utakmicom sa ŽRK Bjelovarom, vraćaju prvenstvenim obavezama. Utakmica 6. kola 1.HRL za žene će se odigrati u SD Gimnazije Fran Galović s početkom u 18.00 sati. Dvorana je i dalje zatvorena za javnost, sukladno epidemiološkim mjerama.

Posljednja prvenstvena utakmica na domaćem terenu odigrana je sa ŽRK Dugo Selo još u listopadu. Nakon nje 18. studenog Podravkašice su gostovale u Virovitici i upisale visoku pobjedu 23:49. Bila je to ujedno i posljednja utakmica u Podravkinom prvenstvenom ciklusu. U redove Podravka Vegete, je nakon toga, po drugi puta ušao neprijatelj svima znanog imena, COVID-19, a nastupila je i reprezentativna pauza.

Povratkom u dvorane nakon blagdana, pojačan je ritam odigravanja europskih utakmica. U najelitnijem europskom rukometnom natjecanju su se nagomilali zaostaci, a ništa drugačije nije ni u hrvatskom Prvenstvu gdje mnoge ekipe nisu imale ni osnovne uvjete za treniranje pa tako ni odigravanje utakmica.

Dugo razdoblje bez prvenstvenih susreta prekinut će se sutrašnjim ogledom sa ŽRK Bjelovarom na domaćem terenu. Podravka Vegeta u ovom trenutku ima 12 bodova u Prvenstvu Hrvatske, uz stotpostotni učinak u šest odigranih utakmica. Da ekipa nestrpljivo iščekuje nastavak prvenstva potvrdila nam je i Elena Popović.

Ivan Brkić

Veseli nas svaka utakmica i sve su jednako važne. Imamo dosta zaostataka pa nam sada preostaje povatak u dobro znani ritam gdje ćemo u Prvenstvo igrati u tjednu, a Ligu prvak za vikend. Očekujemo da će naš angažman biti na razini u onim zahtjevnijim, ali i malo manje zahtjevnim utakmicama. Vrlo je važno da brzo vratimo samopouzdanje i da se dobro uigramo – rekla je Elena Popović, naglasivši kako u utakmicama 1. HRL najveći benefit dobivaju upravo mlade igračice jer stječu više iskustva i povećavaju broj utakmica u nogama. 

Ono što cijela ekipa i stožer žale je što će se utakmice do daljnjeg odigravati na praznim tribinama, ali svi se vesele najavljenom popuštanju mjera koje bi najprije trebalo zahvatiti sport i vratiti publiku u dvorane.

U dvorani nam najviše nedostaje ta atmosfera koju nam dosnose navijači. Oni su dodatan vjetar u leđa i pružaju taj osjećaj zajedništva. Nadam se i vjerujem da će se i to ubrzo vratiti na staro – rekla je naša mlada kružna napadačica. 

Utakmica 6. kola 1.HRL za žene je na rasporedu u srijedu, 27.siječnja, s početkom u 18.00 sati. Utakmicu će suditi sudački par Medved- Murić, a delegat HRS-a je Miljenko Komerički.