Mirjana Milenković // Foto Koprivnica,netMirjana Milenković bila je najistaknutija igračica utakmice Podravka Vegeta – Bera Bera (29:18). Obranila je 20 lopti. Jelena Žiković, prozvana od spikera Živković express, postigla je 9 golova. Obje su se našle i na konferenciji za novinstvo nakon utakmice. Jelena Živković kao sugovornica novinarima, a Mirjana Milenković kao prevoditeljica sa Španjolskog: igrala je u španjolskom Itxaku, pa je svoje znanje španjolskog morala potvrditi nakon utakmice i odigrati još jednu ”utakmicu”. Za heroje nema odmora.

Imanol Álvarez, trener Bera Bere // Foto Robert Šoštarić– Čestitam najprije Podravki, a gledajući moju ekipu, mislim da možemo mnogo, mnogo više. Razlika je između našeg prvog i drugog poluvremena, drugo smo odigrali bolje, uvidjeli smo greške, koje moramo ispraviti – rekao je trener Bera Bere Imanol Álvarez

MRĐEN: IGRAČICE SU BILE ODLIČNE, OBRANA JE BILA KREDIT ZA PROMAŠAJE

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen bio je zadovljan, ali nije padao u euforiju. Zna da u Ligi prvakinja treba biti oprezan:
Sigurno je da sam zadovljan što smo dobili, a onda i što smo dobili s 11 razlike. To ipak nije malo. Prije utakmice, da me je netko pitao, bio bih sretan s pobjedom, kako se kaže, bilo kojom, jer poslije Krima i Larvika nama je nešto trebalo, trebao nam je nekakv okidač, trebalo nam je samopouzdanje. Jesmo bili doma, ali, znate: domaći teren, publika, mi hoćemo, ali se bojimo da ne puknemo. I sva sreća: igračice su bile odlične i mislim da smo ovu utakmicu prije svega dobili obranom plus Mirka (Mirjana Milenković). Obrana je bila kredit za promašaje, tako da smo, pogotovo u 1. poluvremenu, dobili malo golova i mislim da je to pretegnulo. Mada, u San Sebastianu je vruć teren, bio sam tamo prije 10 godina s Podravkom, a znam da su prošle godine izgubile od suparnika u Poljskoj 12 razlike, a doma dobile sa 13 golova razlike. Prema tome, Bera Bera je zadnja koja odustaje – rekao je Mrđen
Goran Mrđen, trener Podravke Vegete // Foto Robert ŠoštarićIgračice Bera Bere očekivale su jako tešku utakmicu, ali nisu očekivale da će u prvom poluvremenu dati samo sedam golova. Drugo poluvrijeme bilo je bolje, ali ne dovoljno da smanje rezultat.
Trener Álvarez na pitanje o jačini idućeg Podravkinog suparnika, Vardara, rekao je:
– Vardar ima dobru ekipu i sada igra malo bolje nego kad su se igračice okupile prije tri mjeseca i bolje su igrale jučer s Larvikom, nego kod nas.

ŽIVKOVIĆ: NIŠTA NE BIH MOGLA URADITI BEZ SUIGRAČICA

Svoj dojam o utakmici rekla je i najbolji strijelac susreta Jelena Živković:
– Nisam očekivala 11 razlike… Da, čula sam spikera da govori Živković express, ali ništa ne bih mogla uraditi bez suigračica, da nismo igrale kolektivno ništa ne bi bilo ovako kao što jest.
Jelena Živković // Foto Robert Šoštarić– Je li bilo treme?
– Ne, nije bilo treme. Meni je ovo treća godina kako igram u europskom natjecanju. Publika je naš osmi igrač i mislim da su se igračice koje nisu igrale Ligu prvakinja uklopile i bila sam uvjerena da će biti tako. Što se tiče Vardara, naš odnos je takav, da kao što nismo nikoga potcijenili, dakle ni Bera Beru, tako ne smijemo otići opušteno u Skoplje i da mislimo: one su s novim sastavom, one će igrati ovako-onako. Ne, mi ćemo igrati najbolje što znamo, kako pojedinačno, tako i kao kolektiv.
– Je li za vas bio neočekivan rezultat iz Skoplja Vardar – Larvik 27:27?
– Nije, ja sam rekla da nismo mi dva svijeta kako se govori, svatko može igrati i nositi se sa svakim, što je Vardar dokazao, jer je Larvik imao veliku prednost, a završilo je neriješeno. Možda možemo i mi iznenaditi nekoga.
U raspravu o procjeni kvaliteta ekipa uključio se i Goran Mrđen:
– U Skoplju je Larvik vodio 22:17, pa je, iako velika ekipa, gubio 26:24 i na kraju je bilo 27:27 golom Larvika u zadnjoj sekundi. I jedna i druga strana imaju igračice koje su se godinama naigrale rukometa, Larvik je vodio pet razlike, da bi Vardar na kraju prokockao svoje vodstvo od dva. Vardar je napravio 7-2, sve je moguće, dakle. Uz napomenu da nije bilo opuštanja. To kod Larvika ne postoji. Vardar u ovom trenutku ima dobre pojedinke. Komentari su da ima dobre pojedinke, a u drugom krugu će se još bolje posložiti. Ja sam na to odgovorio, da ako su tako dobre igračice, a treba im uhodavanje do drugog dijela sezone, onda po toj logici treba i nama malo vremena. Ali nema vremena za uigravanje. Analizirat ćemo Vardarove utakmice, pokušati ”skinuti” nešto što je prepoznatljivo kod njih, a igrat ćemo tako da imamo čvrstu obranu i da nam realizacije bude dobra. Na kraju krajeva, to će biti iskustvo više, a onda nam nakon Skoplja za 14 dana dolazi Vardar doma.

ZAHVALA GLEDATELJSKOJ VEĆINI

Tina Gavranić // Foto Robert ŠoštarićJasno je da prognoze nisu zahvalne. Podravku Vegetu se ionako skoro pa otpisivalo. I sada se mogu čitate prognoze o katastrofama u drugim utakmicama. A praktički je osigurala nastavak sezone i nakon prvog kruga Lige prvakinja. Međutim, brojna koprivnička publika, ona velika većina koja je zdušno navijala, ne bavi se bilo kakvim kalkulacijama. Pokazala je sportski pristup i poklonila vjeru ovoj ekipi, najmlađoj u Ligi prvakinja, s izuzetnim talentima. Na kraju utakmice ”daj pet” i pružena ruka treba ići onoj masi vjernih navijača, to je bjelodano.
A ako je važan samo rezultat, a ne i izvanredan dojam koji su igračice dodale ljepoti rukometne igre, onda je već skoro pa dostignut cilj.
HRT je otkupio prava za izravni prijenos, ali neće ga biti, već će se, ako, odgoditi za neki kasni sat. Zbog takve akrobatike Hrvatska je bila zakinuta za živu snimku na EHF internetskoj TV, jer Laola blokira izravne prijenose za regiju, ako je neka televizija otkupila prava. O radio prijenosu HRT tek treba odlučiti. Istodobno, druge utakmice D grupe prenose se na Arena sportu, koja nema tv prava za Podravkine utakmice. Ženska i muška Liga prvakinja nisu u Hrvatskoj ravnopravne. Kako kažu u vodećem elektroničkom mediju: ženski rukomet nije elitni sport.
Možda bi trebalo razmisliti da taj posao preuzmu ”neelitne” televizijske kuće.