Danas je putem službenih kanala RK Podravke do nas stigla vijest da nas je napustila Ružica Pernarić (Pobi). Rukometni klub Podravka ovim putem želi izraziti sućut obitelji drage Ružice Pernarić koja je ukupno 16 sezona od 1960.-1977. igrala u RK Podravka. U prvim je sezonama njezinih nastupa za klub, on nosio ime RK Partizan koji se 1964. godine mijenja u RK Podravka.

Igrala je srednjeg i lijevog vanjskog, a unatoč tome što nije bila osobito visoka bila je odličan bek. Ono po čemu je bila posebna bio je karakter zbog čega je pamte kao divnu osobu koja je nerado ulazila u konflikte.

Najduže ju je trenirao Josip Samaržija Bepo, a kasnije i trener Dieter Benotić. S RK Podravkom je osvojila dva naslova prvaka bivše države, Jugoslavije.

”Bila je razdragana, vesela, ali nije se htjela isticati. Od svih klubova tadašnje države bila je nenadmašna protiv beogradskih ekipa. Uvijek smo uoči tih ogleda znali reći da će nam biti lako kad imamo Ružicu”, rekla je Ana Samaržija u kratkom razgovoru o svojoj suigračici. 

RK Podravka – prvakinje Jugoslavije 1967. godine Izvor: Monografija RK Podravka
Potpis: Biserka Tomasek, Ana Knezevic, Biserka Barcanec (Tintor), Ana Krasevac, Milica Suznjevic, Marijana Fuckar (Vrhoci), Ana Cizmesija (Samarzija), Zrinka Biondic (Kolaric), Ruzica Pobi (Pernaric), Nena Savic, Ana Sprem, Zvonka Sestak (Sabol)