U ŠSD Josip Samaržija-Bepo održan je 5.Lino Kup, ovoga puta u međunarodnom izdanju koje je oduševilo sve natjecateljice i klubove koji su ove godine svojim sudjelovanjem podržali ovaj turnir. Uz to što su se djevojke U13 okitile zlatnim medaljama i djevojke U15 su odnijele srebrnu u tijesnoj borbi s Lokomotivom s kojom je posljednja utakmica odigrana neriješeno te je uz bolju gol razliku Lokomotiva osvojila prvo mjesto. Cjelodnevni turnir na kojem je odigrano ukupno 12 utakmica posjetilo je oko 300 navijača, roditelja i prijatelja kluba. Po prvi puta smo cijeli turnir učinili dostupnim i putem aplikacije za praćenje rezultata te You Tube kanala koji je više od 10 sati prenosio utakmice i više od 1500 korisnika je u nekom trenutku pratilo naše mlade nade.

Ovim putem zahvaljujemo se svima na dolasku i sjajnim utakmicama. Najbolje od najboljih su na svečanom proglašenju koje je održano u nedjelju oko 21.00 sat, nagradile naše tri prvotimke vratarke Antonia Tucaković i Nika Galinec te naša mlada i perspektivna igračica Tara Đelekovčan. Dvije od njih su prave Koprivničanke i dio našeg pogona od prvih rukometnih koraka, a naša Antonija je na neki način i postala Podravka jer je više od pola svog života dala koprivničkom rukometu i još će puno toga dati.
Na turniru su se natjecale dvije kategorije rukometašica U13 i U15 i to iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Uz domaćina Podravku na turniru su nastupile: Alba Fehervar, Krim Mercator i zagrebačka Lokomotiva.
Iznimno nam je drago da su naše djevojke U13 pod vodstvom trenerice Snježane Petike odnijele prvo mjesto i oko vrata im sjaje zlatne medalje te da su u naš tim stigle čak dvije pojedinačne nagrade za Veroniku Džinić koja je bila MVP turnira i Anđelu Sočev koja je najbolja vratarka turnira.

RK Podravka U13 (trenerica Snježana Petika)// 1. Mjesto

Poredak U13:
1.mjesto RK Podravka
2.mjesto Rukometni klub Lokomotiva Zagreb
3.mjesto RK Krim Mercator
4. mjesto Alba Fehervar KC

Anđela Sočev// najbolja vratarka turnira (U13) i Antonia Tucaković vratarka prve ekipe

Pojedinačne nagrade:
Najbolja vratarka turnira je Anđela Sočev (RK Podravka).
Najbolja strijelkinja turnira je Elza Pavlinić (RK Lokomotiva Zagreb).
Najbolja igračica turnira (MVP) je Veronika Džinić (RK Podravka).

Veronika Džinić je dobila nagradu za najbolju igračicu turnira MVP (U13), a nagradu joj je predala Tara Đelekovčan naša perspektivna prvotimka

U kategoriji U15 bilo je iznimno napeto i do samog kraja nismo mogli znati tko će osvojiti ovogodišnji turnir u starijoj konkurenciji. Šećer na kraju bio je derbi Podravke i Lokomotive koji je završio neriješenim rezultatom, a zbog bolje gol razlike zlato su uzele igračice Lokomotive Zagreb dok je srebro pripalo našim Podravkašicama koje vodi trener Antonio Pranjić uz podršku na klupi trenerice vratarki Barbare Stančin.

Srebro je osvojila ekipa U15 pod vodstvom trenera Antonija Pranjića

Pojedinačnu nagradu za najbolju strijelkinju turnira odnijela je Tena Jurlina.
Poredak U15:
1.mjesto Lokomotiva Zagreb
2.mjesto Rukometni klub Podravka
3.mjesto Alba Fehervar KC
4. mjesto Krim Mercator

Nagradu za najbolju strijelkinju U15 dobila je Tena Jurlina, a poklon paket joj je predala vratarka Nika Galinec

Pojedinačne nagrade:
Najbolja vratarka turnira je Mare Čuraković (RK Lokomotiva Zagreb).
Najbolja strijelkinja turnira bila je Tena Jurlina (RK Podravka).
Najbolja igračica turnira (MVP) je Nika Bodružić (RK Lokomotiva Zagreb).
Čestitke svima, a najviše nas veseli što su dojmovi ekipa koje su nam bile u Koprivnici bili prekrasni i što su pohvalili organizaciju turnira te najavili kako će se rado odazvati i sljedeće godine. Hvala publici na glasnom navijanju te svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji ovog turnira, a posebno našem glavnom sponzoru Podravki jer su i ovoga puta podržali organizaciju turnira. Lino je kao i uvijek bio glavna zvijezda turnira, a naše su majice s obilježjem kluba i našeg sponzora Podravke bile prepoznate kao lijep suvenir s ovog turnira. Svi rezultati dostupni su na linku:
https://www.tournifyapp.com/live/lino2024

Foto:R.Mihalec/RK Podravka