Na presici: Mrđen, Vidak, Milošević, Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete nakon utakmice u Orleansu u Francuskoj i 17:19 s Fleuryjem, po dolasku u Koprivnicu u ponedjeljak predvečer odmah iz autobusa ušle su u dvoranu na trening. U srijedu u 18 sati igra se utakmica 9. kola sa ŽRK Splitom, pa nema odmora. U utorak prije podne nije bilo treninga, samo poslije podne, ali je zato prije podne održana konferencija za novinare s tri teme: Fleury, utakmica sa Splitom i nedjeljna utakmica Lige prvakinja s Ferencvárosem (17,25).

Na konferenciji su govorili direktorica Božica Palčić RK Podravke s.d.d Božica Palčić, trener Podravke Vegete Goran Mrđen te igračice Marijeta Vidak i Selena Milošević.

Uvodno se novinarima obratila Božica Palčić koja je u Francuskoj bila vođa puta, jedina pratnja i službena osoba izvan terena i klupe.

Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Možda zvuči grubo kad izgubiš pa kažeš da si zadovoljan. Ne mogu reći da sam zadovoljna, ali ni da sam nezadovoljna, s obzirom na rezultat poluvremena od 11:6, gubili smo pet razlike, a na kraju smo došli u priliku da izmemo bod ili dva. Nažalost, u tome nismo uspjeli. Rezultat pokazuje da smo u drugom poluvremenu igrali puno bolje – rekla je Božica Palčić.

BOŽICA PALČIĆ // Postajemo zreliji i ozbiljniji

Međutim, pronašla je u porazu dobre stvari koje ipak ohrabruju:

– Mi smo u 2. poluvremenu dobli Fleury 6:3, a poznavajući europske ekipe u ženskom rukometu mogu reći da je Fleury jedna respektabilna ekipa. Uostalom, kad je Vardar u kolovozu igrao s Fleuryjem na turniru i imao 10 dana zajedničke treninge u Francuskoj, iz Vardara su nam poručili (Andrea Penezić) da je Fleury strašna ekipa, koja igra dobro i ima puno dobrih igračica. Imaju kvalitetu i samim tim ovaj je rezultat od dva razlike s Fleuryjem u gostima, rekla bih, prihvatljiv. No, naša ekipa se u 2. poluvremenu puno više zalagala, bila je borbenija. Bili smo zreliji i ozbiljniji u drugom poluvremenu, što si isto priželjkujemo i za nedjelju. Ali prije toga trebamo razmišljati o ŽRK Splitu sutra i riješiti tu utakmicu, a nakon Splita ćemo razmišljati o mađarskom Ferencvárosu.

GORAN MRĐEN // Teško je održavati formu bez kvalitetnog treninga

Splitsko pitanje dato je na razjašnjenje treneru Goranu Mrđenu:

– Dolazi Split. Dva su Splita, koji je kakav?

Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Dva Splita su u Prvoj ligi. Ovaj Split koji je sada ušao u ligu je, kako bi mi rekli, onaj pravi Split od ranije, a ovom drugom i samo ime govori da je osnovan 2010. godine. Činjenica je da je u ovom trenutku ovaj novi, ako ga tako možemo zvati, kvalitetniji, dok se ŽRK Split bori za ostanak, ali ima dobrih utakmica i dobrih rezultata.

U razgovorima smo ranije uspoređivali ta dva Splita, pa evo, recimo, ŽRK Split je izgubio u Zagrebu od Trešnjevke jedan razlike, a od Umaga doma također s jedan. Split 2010 je u Zagrebu pobijedio Trešnjevku s jedan razlike i Umag s jednim razlike. Da se dogodilo obratno, i tablica bi izgledala drugačije. ŽRK Split je doma izgubio od Lokomotive tek u završnici, ali je pobijedio Zamet doma. Doduše s Kikom Franić bili su kvalitetniji, ali su pobijedili.

Mrđen je ponovio da je naša liga najvažnije natjecanje:

– Mi smo postavili tako da u našoj ligi ne podcjenjujemo nikoga, jer onda to može biti samo problem, a isto tako moramo biti maksimalni. Uzmite u obzir da smo jučer doputovali, sutra igramo. Nije ni to jednostavno, ali smo već ušli u taj ritam i u utakmici sa Splitom sigurno smo favoriti. Za to ne treba ni postavljati pitanje. Logično je da osvojimo dva boda, ali u toj utakmici moramo praktički održati kvalitetan trening.

To što nam ne ide u napadu, što nam je pucačka forma lošija, ima razloga. Naime, puno manje treniramo, nego da igramo subota-subota, plus put, plus utakmice. Teško je biti u formi bez kvalitetnog treninga. To, naravno, ne ide tako. Mi svaku minutu treninga i u utakmicama u našoj ligi za koje smatramo, kao ovu sutra, da će biti izvjesne, moramo iskoristiti da pomaknemo formu, koja je promjenljiva veličina.

Selena Milošević // Foto Ivo Čičin-MašasnkerMILOŠEVIĆ I VIDAK // Sa Splitom čvrsto od početka

Slično misli i Selena Milošević:

– Ne smijemo podcijeniti nikoga, trebamo ući u igru koncetrirano i čvrsto, da prelomimo u početku i ne dozvolimo nikakve neizvjesnosti. Vjerujem da neće doći do toga.

Marijeta Vidak, partnerica Selene Milošević u vanjskoj liniji, misli isto:

– Slažem se sa Selenom. Mislim da bi u 1. poluvremenu trebale napraviti veću prednost, pa da mogu u igru ući i ostale djevojke. Mi koje igramo više u Ligi prvakinja i više se naprežemo, trebamo podijeliti minutažu s ostalim curama, da si olakšamo kad već jesmo u toj kolotečini, pa da izguramo do kraja prvi dio sezone s dvostrukim natjecanjem.

Marijeta Vidak // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Tvoja ozljeda prsta sigurno je utjacala na formu?

– Osjetim to. Prst se oporavio, sve je u redu, ali ostale su posljedice u formi. No, ima vremena da se forma popravi.

O minuloj utakmici u Francuskoj te o predstojećoj utakmici s Ferencvárosom – idućih dana.