Sesvete Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker Podravka Vegeta na jednom od ozbljnijih ispita u završnici prvenstva u Sesvetama pobijedila je: Sesvete Agorproteinka – Podravka Vegeta 23:32 (14:16). Po rezultatu reklo bi se rutinska pobjeda, ali u 1. poluvremenu nije izgledalo tako.

Sesvete Agroproteinka igrala je poletno, a Podravkina obrana nije naprosto bila ”unutra”. Da na golu nije bilo sjajne Mirjane Milenković, bome bi se Koprivničanke ”zbirale”. Milenković je u sedam minuta već imala pet obrana, do kraja poluvremena osam. U 14. minuti domaće su vodile s 9:5, Podravka se trgla (Mrđen je izgubio glas moderirajući svoje redove) i u 17. minuti bilo je 9:8 za domaće, a onda se u susret umiješala tehnika: ”kihnuo” je semafor. Nastala je neugodna praznina, nastavilo se bez pokazivanja minuta, a nakon toga Sesvete su nastavile po starom: došle su do vodstva od 12:8, ali su do 26. minute Živković, Elez i društvo izjednačile na 12:12, povele i do kraja poluvremena odigrale 14:16.

U drugom poluvremenu Sesvete su zabile prvi gol za 15:16, a onda devet minuta ništa, a Podravka Vegeta je u 39. minuti vodila s 15:23. Do kraja to je bilo čisto odrađivanje posla i na kraju visoka pobjeda gošći – 23:32. Milenković je dodala još osam obrana. Neke od tih obrana bile su prvoklasne.

Utakmicu su sudili braća (blizanci) Lončar iz Varaždina i čini se da su bile opravdane ljutnje s obje klupe. Kako je netko rekao: malo su se ”pogubili”. Nije trebalo napraviti ”frku” u utakmici inače mirnog karaktera. 

Zagrebačka Lokomotiva izgubila je kod kuće od Zeline 19:23, pa je Zelina ostala jedina ”mina” iz potaje, s kojom će Podravka Vegeta igrati u gostima u 21. kolu. U međuvremenu Sesvete Agroproteinka i Podravka Vegeta 1. travnja ponovno će na ”megdan”, ali ovoga puta u 1/4 završnici Hrvatskoga kupa.

Sesvete Podravka // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 20. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

SESVETE AGROPROTEINKA – PODRAVKA VEGETA 23:32 (14:16)

SESVETE – Spportska dvorana gimnazije. Gledatelja: 70. Suci Davor Lončar i Zoran Lončar (oba Varaždin). Nadzornik HRS-a: Joško Perdić (Split).

SESVETE AGROPROTEINKA: Pijević (5+0), G. Bešen (3+2); Miletić 6, Jakara, Pa. Stopić, Blažević 6(3), Pe. Stopić 3, Martinović, Šebek, Vlajsović 2, Petrušić 1, Milosavljević 5, Anđelić, Bezjak, Peraica. TRENER: Nikola Škorić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (-+0), Milenković (16+0); Čović 3, Nikšić 3, S. Šenvald, Živković 5(1), Džono 3, Nemaškalo 8(2), I. Mrđen 1, Papac, Dragišić, Vidak 1, Oremović 1, Maljak, Elez 7. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Sesvete Agroproteinka 3(3), Podravka Vegeta 7(3).

ISKLJUČENJA: Sesvete Agroproteinka 2 minute (Petrušić), Podravka Vegeta 8 minuta (Vidak 2+2+2, diskv. u 54′), Čović 2).

CRVENI KARTON: Marijeta Vidak, 3. isključenje u 54. minuti.

IGRAČICA UTAKMICE: Mirjana Milenković (Podravka Vegeta).