TRENERI SURADNICI // Piše Goran Rihtarić

Djevojčice Podravke s trenerom // Foto Hrvoje Jurčić, Podravski listOvog vikenda u Koprivnici je odigran 1. krug neslužbene Međužupanijske rukomet ne lige za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe. RK Podravka za ovo je natjecanje prijavila ekipu Podravka 5, koju čine djevojčice rođene 2002/2003. godine. Za tu ligu smo se odlučili iz razloga što za taj uzrast nema ni jedne lige velikog rukometa. Dogovorena je liga koja će imati sedam ekipa djevojčica: RŠD Slatina, RŠD Bjelovar, ŽRK Velika Trojstvo, RK Garešnica, ŽRK Mlinar, RK Daruvar i RK Podravka), a igrat će se u osam krugova, a u svakome će krugu ekipe igrati po dvije utakmice.

Nadamo se da ćemo u prvoj sezoni  velikog, ”pravog” rukometa steći potrebno iskustvo, riješiti se straha od starijih i ”velikih” igračica (kako to djevojčice vole istaknuti) te da ćemo s primicanjem sezone kraju biti sve hrabriji i bolji. Sigurni smo da će djevojčice igranjem  ove lige napredovati te se nadamo, što je još važnije, da će se i svakim danom sve više veseliti rukometnoj igri, svakom pogotku, obranjenoj lopti, druženju s djevojčicama iz ostalih klubova te putovanjima kojih će biti sve više.

Rezultati 1. kruga za djevojčice rođene 2000. godine i mlađe

RK PODRAVKA – RŠD SLATINA 7:17 (2:11)

RŠD SLATINA – ŽRK MLINAR 25:6 (11:2)

ŽRK MLINAR – RK PODRAVKA 22:13 (10:6)

NAPOMENA: Kako RK Garešnica nije došla, u dogovoru sa ŽRK Mlinar odigrana je međusobna utakmica.

Za RK Podravka nastupile slijedeće djevojčice: golmanice Petra Behin, Magdalena Lončarić i Marsela Nemec, a igračice u polju Patricia Firšt 11, Vita Domijan 5, Lora Ružić 1, Hannah Vuljak, Anja Matovina 1, Sara Baltić, Vanja Bošnjak, Lucija Jakupek, Dajana Ranilović, Rita Rea Pavić, Leonarda Sermek, Ena Šokec 2, Mia Zagrajski, Ivana Perika, Lana Vrabelj, Josipa Kusak, Anja Rojčević.

Ovim putem ekipa Podravka 5 čestita Podravka Vegeti na velikoj pobjedi  u Rumunjskoj te se nada da će vrijeme do idućeg kola Lige prvakinja doći što prije, kako bi na predstavljanju istrčale u nove pobjede sa svojim uzorima, odličnim rukometašicama Podravke Vegete.

Voditelj Škole rukometa Goran Rihtarić