Neven Hrupec o novoj sezoni i povratku u Podravku

1.Vratili ste se u Koprivnicu nakon osam godina trenerskog rada izvan Hrvatske. Kako se osjećate sada kada znate da ste napokon kod kuće sa svojom obitelji, prijateljima, ali i u svojem klubu u kojem ste napravili prve trenerske korake?

Neven Hrupec: Osjećaj je nevjerojatan, ali još uvijek nisam svjestan da sam se definitivno na jedno duže razdoblje vratio kući. Mislim da ću tek početkom priprema i povratkom klupskim obavezama u potpunosti biti svjestan da sam ovdje i da više nigdje ne moram ići osim naravno na gostovanja s klubom u kojem ću od ove sezone raditi kao prvi trener. Sretan sam i u ovom trenutku mogu samo reći da će zasigurno proći još neko vrijeme da se dojmovi slegnu.

2. Kada će se ekipa okupiti i kakav ciklus priprema očekuje djevojke?

Neven Hrupec: Od početka lipnja radili smo na programu i onome što nas očekuje kako bi sve organizirali do samog početka priprema. Početkom srpnja će djevojke krenuti s planiranim individualnim programima koje će odraditi uoči dolaska na pripreme. Sredinom srpnja planirana je dijagnostika u Koprivnici nakon čega kreće pripremni proces. Kao i svake godine uoči službenog starta obavit će se testiranja na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Većinu priprema odradit ćemo u Koprivnici jer imamo odlične uvjete ovdje.

3.Koje utakmice ste zakazali u pripremnom razdoblju i na kojim turnirima ove godine planirate sudjelovati?

Neven Hrupec: Dogovorena je prva pripremna utakmica 14. kolovoza sa Siofokom, vikend iza toga slijedi gostovanje u Ljubljani gdje imamo dogovorene utakmice zatvorenog tipa i zajedničke treninge. Bit će tu i nekih utakmica s domaćim prvoligašima što također smatram potrebnim i želim da imamo dobru suradnju s klubovima te da svim igračicama damo priliku za igru. Neke termine odigravanja pripremnih utakmica ćemo potvrditi u narednim danima. Očekuje nas i izuzetno jak turnir Josip Samaražija Bepo za koji su potvrđeni mađarski Ferencvaroš, Krim Mercator i Siofok. Moram istaknuti da će to biti jedan od najjačih turnira dosad. Vjerujem da ćemo dotad već biti u situaciji da nam i publika može biti na tribinama i da će dobiti priliku da vidi na djelu novu ekipu.

4.Možete li nam predstaviti i stožer za novu sezonu?

Neven Hrupec: Moj suradnik s kojim sam i prije imao prilike raditi u Koki, reprezentaciji te poljskom Lublinu, Nikola Golub će i dalje raditi kondicijsku pripremu. Goran Trajkovski bit će priključen za rad s vratarkama. Goran je također već radio u Podravki te je jednu sezonu sa mnom proveo i u poljskom Szczecinu. S nama ostaje i mladi trener Antonio Pranjić koji je izuzetno ambiciozan i motiviran te će ostati na mjestu pomoćnog trenera u novoj sezoni.

5.U novoj sezoni dolazi šest igračica, a većinu ih dobro znate. Neke od njih ste trenirali i ovdje, a s nekima ste se susretali kroz trenersku karijeru u inozemstvu. Kako ste zadovoljni s tim dijelom?

Neven Hrupec: Što se tiče igračkog kadra za ovu sezonu ja sam zadovoljan i neke od igračice dobro poznajem. Moram reći da sam sretan što smo doveli igračice koje smo željeli. Ovdje posebno moram istaknuti Bazaliu, jednu od najtalentiranijih igračica Rumunjske koja je iznimno dobar šuter, ali i zahvalna obrambena igračica koja dolazi iz CSM Bukurešta. Tu je Dziyana Ilyina koja je po meni jedan veliki borac i sjajan karakter koji može igrati na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog. Srpska reprezentativka Bojana Milić bila je stup obrane u Dunarea Braili, klubu u kojem sam u protekle dvije sezone bio trener. Sretan sam i što se vraća Larissa Kalaus i smatram da zaslužuje biti dio ove ekipe. Dobro je poznajem, bio sam joj dugo trener u omladinskom pogonu kao i u Koki. Njezina je uloga u Lokomotivi značajna, a svoju je vrijednost potvrdila i u reprezentaciji te se okitila broncom na europskom prvenstvu. Dolaze nam i dvije kružne napadačica, Iryna Stelmakh koja je jedan atipičan pivot, vrlo visoka, ali dobre koordinacije i brzine. Moram spomenuti i Saru Šenvald koja je također naše dijete te je prošla sve uzrasne kategorije Podravke. Dokazala se u Lokomotivi, bila njihov stup obrane i uistinu mi je drago da se vraća u Koprivnicu.

6.Što priželjkujete u novoj sezoni?

Neven Hrupec: Moja je želja da formiramo jednu dobru, borbenu ekipu i da se dobro pripremimo te da počnemo ostvarivati pobjede u Ligi prvakinja. Želja mi je da nam se na tribine vrati publika, bez koje prošle sezone sigurno nije bilo lako i da se u sljedećoj sezoni traži ulaznica više za naše utakmice. Što se tiče ambicija, cilj je dvostruka kruna u Kupu i prvenstvu, a početkom srpnja iščekuje se ždrijeb EHF-a koji će odrediti skupinu Lige prvakinja u kojoj ćemo se natjecati u novoj sezoni. Imat ćemo vremena govoriti o europskim ciljevima nakon ždrijeba, ali želje su da napravimo iskorak u Europi.

Podsjetimo da je trenera Nevena Hrupeca potvrdio Nadzorni odbor Rukometnog kluba Podravke s.d.d. još u veljači ove godine. Osim bogatog iskustva koje je stjecao u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj, posljednjih osam godina trenerski zanat je brusio u inozemstvu, najprije kao izbornik Ženske talijanske rukometne reprezentacije. Nizao je odlične rezultate i u klupskom rukometu, s inozemnim klubovima poput talijanskog Salerna s kojim je osvojio talijanski Superkup i Prvenstvo. Nastupio je i u EHF Kupu s ekipama koje je vodio (Ploiesti, MKS Lublin, Jomi Salerno). S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale Nacionalnog kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije. Od 2019. do danas je trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u aktualnoj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu. Iza trenera Nevena Hrupeca je bogato međunarodno iskustvo koje će u novoj sezoni 2021/2022 nastojati svakodnevno prenositi na ekipu.

Foto: Ivan Brkić