Bojan Gilub i Neven Hrupec // Foto Ivo Čičin-Mašansker, www.rk-podravka.hrDirektor Međunarodnog trenerskog centra za obrazovanje (ICEC) Mađarske rukometne federacije (HHF) Zoltán Marczinka poslao je službeni dopis RK Podravki u kojem poziva trenera prof. Nevena Hrupeca na mađarski godišnji trenerski seminar kao gosta predavača, jedinog iz inozemstva. Seminar će se održati u Balatonfüredu 8. i 9. lipnja.

Na seminar će uz Hrupeca ići i pomoćnik prof. Bojan Golub. Hrupecove teme predavanja bit će: izgradnja zone za 3-2-1 obranu, s naglaskom na ulogu prednjeg (tzv. indijanca) u situaciji kada suparnik rastrčava oko zone te izvođernje pokazne pripremne trening-vježbe za napad protiv otvorene obrane.

Hrupec i Golub u Mađarskoj pokazuju ”hrvatski model” fizičke pripreme

Zajednička, pak, tema za Hrupeca i Goluba bit će mogućnost razvoja fizičkih sposobnosti u različitim fazama priprema sezone, kao i u natjecateljskoj fazi. Mađari su to nazvali ”hrvatskim modelom”.

Poznato je, naime, da je u dvije sezone rada Bojana Goluba fizička sprema Podravkinih igračica tokom cijele sezone bez padova i ijedne ozljede koja bi nastala zbog fizičke nepripremljenosti.

Mađari su to uočili, i zato je poziv treneru Hrupecu i RK Podravki Vegeti veliko priznanje za stručni rad u klubu i predstavlja međunarodno uvažavanje jake rukometne nacije.