Ploiesti Podravka Vegeta, pozdrav ekipa // Foto www.csmploiesti.ro

 Večeras, u četvrtak, Podravka Vegeta gostovala je u Sloveniji, u Zreču, gdje je u tamošnjoj sportskoj dvorani odigrala prijateljsku međunarodnu utakmicu s CSM Ploieşti, sedmoplasiranom ekipom rumunjskog prvenstva. Koprivničanke su pobijedile 26:25 (13:13).

Službena klupska najava bila je da se igra s ekipim Cetate Devatrans iz Deve, ali očito je da je to bila pogrešna najava. Ploieşti se nalazi na višednevnim pripremama u Sloveniji i igra ili će igrati i s Kokom, GEN-I Zagorjem, Krim Mercatorom…

Utakmica je bila izjednačena. U drugom poluvremenu Rumunkke su povele s 23:20, ali je Podravka Vegeta stigla i prestigla i povela pred kraj s 26:24, a Rumunkke su dodale još jedan gol i utakmica je završila pobjedom Podravke Vegete 26:25.

Podravka Vegeta nije nastupila kompletna. Nisu igrale srpske reprezentativke Živković i Trifunović, Milenković je još uvijek u crnogorskoj reprezentaciji, Tatari je ozlijeđena i neće je biti nekoliko mjeseci, a dio igračica je u juniorskoj reprezentaciji.

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

CSM PLOIEŞTI – PODRAVKA VEGETA 25:26 (13:13)

PLOIEŞTI: Şerban (4), Cristescu (2), Ifrim (2); Sheiko 6(4), Ionescu 1, Dinu 2, Preda 3, Balaban 1, Dincu 1, Chiricută 3, Ştefan 2, Vasilesku 2, Toth 2, Gherman, Roman 1, Vlaskalić 1. TRENER: Goran Kurteš.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (4), Kapitanović (9); Čović 4, Nikšić 6, Karlovčan, Džono 4, Nemaškalo 4, Mrđen 1(1), Papac 1(1), Dragišić 2(1), Vidak 4(1), Maljak. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Ploeişti 4(4), Podravka Vegeta 4(4).

ISKLJUČENJA: Ploeişti 8 minuta (Sheiro, Dinu, Toth, Roman), Podravka Vegeta 0.