Iz 1. poluvremena, dok je još išlo // Foto Ivo Čičin-MašanskerU utakmici za 3. mjesto na Final Fouru Regionalne lige Podravka Vegeta poražena je od Lokomotive 27:28, nakon što je u prvom poluvremenu vodila 17:11. Ovo nije bio lijep oproštaj dosadašnje ekipe od klupske sezone, a isto tako nimalo lijep oproštaj dijela igračica koje će Podravkin dres zamijeniti. Kao što je rekao trener Neven Hrupec nakon utakmice da ne zna gdje su im glave bile, tako možemo samo nagađati da zaista kao da nisu bile u Tivtu i u dvorani, gdje je trebalo s jednom pobjedom doći ili u finale, ili danas, u nedjelju, osvojiti treće mjesto. Time se ne umanjuje sjajna Lokomotiva, koja je željela Podravkin skalp i na kraju ga skinula.

Početak je bio standardan što se utakmica ova dva rivala tiče. Podravka Vegeta pred kraj poluvremena postavila je, činilo se, preveliku razliku za dostizanje, Ali, jučer Metalurg, a danas Lokomotiva radili su s Podravkim nizove od 6-0  i 8-0. Svaka čast Žderić na nekim teškim obranjenim loptama, ali su se ona i Jelčić naprimale golova iz vana. Pa Ivana Božović, jedina igračica koju je trebalo bilo kako spriječiti, zabila je 14 golova, od toga devet iz igre! Istaknula se i Ivana Milić na lijevom krilu, a i inače, opet su suparničke igračice, kao i u subotu, šetale po liniji šesterca i zabijale zicere. Nisu ulazile u igru Žana Čović upošljavaVesnu Milanović Litre // Foto Ivo Čičin-MašanskerHorvat i, jasno, Tatari, koja je samo odigrala zadnje role kapetanice u Podravki Vegeti, a niti Maljak.

Tako su Koprivničanke ostale bez medalja. A igranje u finalu imalo bi i efekt za sponzora, jer utakmicu Budućnost – Metalurg izravno prenosi TV Crne Gore, drugi program. Regionalna liga traje već nekoliko godina, ma što tko mislio o njoj. Izgledi su da iduće sezone u skupini zapad igraju hrvatski, slovenski i austrijski klubovi.

Ali o tome će se sve znati prije kraja sezone 30. lipnja.

Kiridžić u zagrljaju obrane Lokomotive // Foto Ivo Čičin-MašanskerFINAL FOUR REGIONALNE LIGE, UTAKMICA ZA 3. MJESTO

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 27:28 (17:11)

TIVAT – Sportska dvorana Župa. Gledatelja: 50. Suci: Ivan Pavićević i Miloš Ražnjatović (oba Crna Gora). Delegati: Dragan Načevski (Makedonija) i Josip Posavec (Hrvatska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (14+0), Jelčić (0+-); A. Čović 3, Kiridžić, Ž. Čović 5(3), Pongrac 1, Šon 1, Gaće 4, Damnjanović 8(4), Milanović Litre 5, Vidak, Maljak, Tatari, Horvat. TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Razum (5+0), Bukovina (3+0); Smiljanić 2, Božović 14(5), Oštarjaš 1, Krsnik, Marković 1, Kožnjak 2, Lisjak 1, Janković 1, Bušić 1, I. Milić 4, Poljak 1. TRENER: Zdenko Zorko.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 8(7), Lokomotiva 5(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (A. Čović, Šon), Lokomotiva 10 minuta (Lisjak i poljak 2+2, Kožnjak).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Božović (Lokomotiva).

BUDUĆNOST OSVOJILA NASLOV PRVAKINJA REGIONALNE LIGE

Podgorička Budućnost u finalnoj utakmici pobijedila je skopski Metalurg s 16:30  (8:20), na veliko zadovoljstvo oko 400 navijača. Jednostavno: sastav trenera Dragana Adžića prejak je za društvo koje se okupilo u Tivtu.Drugi je Metalurg, treća Lokomotiva, četvrta Podravka Vegeta.