Juniorke-na-SP // Foto IHFHrvatske juniorke nakon odlične igre u skupini B na Svjetskom prvenstvu i nakon teške utakmice osmine finala bez dana odmora, u Moskvi je dočekala Rumunjsku u četvrtfinalu. Krenule su dobro i odvojile se, ali Rumunjke su stisnule, vratile igru u egal, a zatim i prešle u vodstvo. U drugom dijelu naše djevojke ponovno su pojačale, sustizale i dovele utakmicu u neizvjesnu završnicu, no nisu uspjele preokrenuti rezultat, pa su na kraju su minimalno poražene 21:20 (11:10).

Hrvatska će tako u razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta. Prve protivnice su Norvežanke, dok će Rumunjska u polufinalu igrati protiv domaćina Rusije.

UTAKMICA 1/4 FINALA SP JUNIORKI U-20
RUMUNJSKA – HRVATSKA 21:20 (11:10)
MOSKVA – Palača sportova dvorana Dinama. Gledatelja: Suci: Javier Alvarez Mata i Yon Bustamante Lopez (obojica Španjolska).

RUMUNJSKA: Ion, Curment, Dumanska; Taivan, Severin, Dindiligan, Craiu, A. Ilie, Vasiliu, Laslo, Dache, Stoicanescu, F. Ilie, Corban, Polocoser, Ostase. IZBORNIK: Ion Craciun.

HRVATSKA: Hren, Ečimović; Zadravec, P. Posavec, S. Posavec, Krešić, Šenvald, Čalušić, D, kalaus, L. Kalaus, Bebek, Babić, Ljubičić, Pavković, Boras. TRENER: Silvio Ivandija.