Otkazano EPEuropska rukometna federacija objavila je da se nizozemska rukometna federacija odustala od organizacije Europskog prvenstva 2012. za žene, čiji se finalni turnir trebao održati u Nizozemskoj od 4. do 16. prosinca 2012. Nakon prethodnih razgovora danas je EHF o tome dobio i pismenu potvrdu.

Organizacijsko pravo bit će ponuđenoalternativnimdomaćina. EHF je trenutno upregovorima snizomčlanicasaveza,kako bi se pronašaoodgovarajućidomaćin.
Zemlje sudionice, partneri i mediji bit ćeobaviještenikada se pronađe alternativa i kada bude potvrđen organizator EP-a.
Posljedicapovlačenja Nizozemske je i otkazivanju izvlačenja grupa finalnog turnira, koje setrebalo održati u srijedu 6. lipnjau Rotterdamu.
Novi datum i mjesto održavanje Europskog prvenstva EHF će objaviti u dogledno vrijeme.

NIZOZEMSKA NIJE BILA SPREMNA NA NOVE TROŠKOVE PREMA ZAHTJEVIMA EHF-a

Na stranici nizozemskog rukometnog saveza objavljeno je i obrazloženje otkaza Europskog prvenstva. Upravni odbor nizozemskog rukometnog saveza naišao je na neočekivane zapreke. Naprosto nisu se mogli ispuniti zahtjevi i uvjeti EHF-a koje je u pogledu prostora zatražila misija Europske rukometne federacije, boraveći u Nizozemskoj od 21. do 23. svibnja. Udovoljavanje zahtjevima rezultiralo bi velikim porastom troškova za uređenje objekata u odnosu na postojeći proračun Europskog prvenstva.

Organizacijski odbor turnira ne vidi mogućnosti da apsorbira takvo povećanje u trenutnom proračunu i zato je prvenstvo u Nizozemskoj otkazano. Iako su uložili ogromne napore nisu mogli udovoljiti zahtjevima EHF-a.