Podravka Vegeta - Kastamonu Belediyesi // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta u finalu je kvalifikacija za EHF Ligu prvakinja. U norveškom Kristianstandu u žilavoj utakmici pobijedila je turskog prvaka Kastamonu Belediyesi 21:17 (11:11). Sve do 54. minute, osim početnih 0:1, Podravka Vegeta vodila je s jedan ili dva razlike. Do tada je 10 puta stanje bilo izjednačeno, a tada je Korina Karlovčan zabila za tri razlike, prvi puta u utakmici. Bilo je 20:17 i Turkinje to nisu mogle stići.

Uvjetno Turkinje, jer najbolje igračice bile su Hrvatica Kristina Elez (9 golova), koja je zajedno s rumunjskom golmaniciom Rombescu (12 obrana).

Podravka Vegeta - Kastamonu Belediyesi // Foto Ivo Čičin-MašanskerMeđutim, u borbenoj ekipi Koprivničanki briljantno je branila Antonia Jukić (18 obrana), a nije puno za Elez zaostajala ni Ekatarina Nemaškalo ssa 7 golova i sjajno odigranoj ulzi srednje vanjske. Svaki gol bio je vrijedan zlata i Šteta što se Dežič ozlijedila, zabila je dva gola, a išao ju je šut. Veselili su svi golovi (Debelić 3, Turk 2, Toth 1, Vidak 3), ali su pri kraju utakmice oduševili golovi Pavlović (2) i Karlovčan (1).

Podravka Vegeta - Kastamonu Belediyesi // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod Podravke Vegete nedostajala je Dora Krsnik zbog ozljede, a Turkinje su doputovale sa samo 12 igračica od EHF-u prijavljenih 14. Nisu došle: lijevo krilo Bjeloruskinja Kotsina i lijeva vanjska Ruskinja Sinitsyna – nisu dobile vizu. U 6. minuti ozlijedila se Iskanderoglu i više nije ulazila u igru. Kod Podravke Vegete isto je pogodilo Dežić (koljeno). Na golu je bila Jukić, jer je Ivani Kapitanović nateklo koljeno. Sve su to faktori koji su utjecali na igru i taktiku na obje strane. Snježana Petika bila je uspješnija, njene rezervne varijante (ubacivanje Nemaškalo na pivota i korištenje mlađih igračica) donijele su pobjedu.

Nakon utakmice organizator je proglasio najbolje u obje ekipe. Kod Turkinja to je bila Elez, a kod Podravke Vegete Ekatarina Nemaškalo. U fair play potezu Katja je naprosto ugurala dar u naručje Tonke Jukić. To je bila pravedna procjena i ocjena svoje vratarke.

Podravka Vegeta - Kastamonu Belediyesi // Foto Ivo Čičin-MašanskerU prvoj utakmici polufinala organizator turnira domaćin Vipers Kristiansand visoko je porazio bjeloruski Gomel s 43:19 (27:10) i izborio finale, utakmicu za ulazak u Ligu prvakinja. Gomel če se od 16 sati boriti za plasman na 3. mjesto. Brzina i kombinatorika glavne su osobine norveških igračica. Uz dobre vratarke opasan i respektabilan su suparnik. S Vipersom se igra u subotu 10. rujna u 18,30 sati. Izravni prijenos na live streamu http://www.ehftv.com/int/livestream/norway-finale-handball-womens-ehf-champions-league

Podravka Vegeta - Kastamonu Belediyesi // Foto Ivo Čičin-Mašansker2017/18. EHF LIGA PRVAKINJA POLUFINALE KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA

PODRAVKA VEGETA – KASTAMONU BELEDIYESI 21:17 (11:11)

KRISTIANSAND – Dvorana Aquarama Kristiansand. Gledatelja: 170. Sutkinje: Viktorija Kijauskaite i Aušra Zaliene (obje Litva). EHF delegatkinja: Tatjana Medved (Srbija). EHF delegat za suce: Päivi Mitrunen (Finska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (15+3), Kapitanović (-), Ećimović (-); Turk 2, Dežić 2, Karlovčan 1, Popović, Toth 1, Džono, Nemaškalo 7(3), Mrđen, Franušić, Vidak 3, Pavlović 2, T. Petika, Ana Debelić 3. TRENERICA: Snježana Petika.

KASTAMONU BELEDIYESI: Rombescu (12+0), Nenezić (-+1); Šerić 1, Muratović 2, Yilmaz, Aydin 2, Iskenderoglu, Elez 8(4), Gomes Barbosa 1, Kolodziejska 1, Batista da Silva. TRENER: Ali Kemal Nakkas.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Kastamonu Belediyesi 8(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Turk, Karlovčan, Vidak), Kastamonu Beleldiyesi 6 minuta (Šerić, Yilmaz, Kolodziejska).

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta).