Žana Čovic // Foto Ivo Čičin-MašanskerŽana Čović nova je članica RK Podravke i u novoj sezoni igrat će u prvoj ekipi, Podravki Vegeti. Ugovor važi godinu dana. U ponedjeljak je posjetila svoj novi klub kako bi sredila formalnosti oko svog preseljenja u Koprivnicu. Od utorka ponovno je na raspolaganju reprezentaciji, s kojom će trenirati do odlaska reprezentativki u Lodnon. Nažalost, među njima neće biti Žane, ni golmanice Marte Žderić.

PRENOSIMO IZ Sportnet.hr:

Rođena Trogiranka, Žana Čović je posljednjih šest mjeseci provela u Lokomotivi, no nikako nije bila zadovoljna:

– U Lokomotivi sam već bila ranije, no u posljednjih šest mjeseci nisam dobila pravu priliku. Zato sam i tražila novi klub, a kad je stigla ponuda Podravke, nije bilo ni malo razmišljanja, odmah sam prihvatila – rekla je Žana novinarima.

S današnjeg razgovora u klubu // Foto Ivo Čičin-MašanskerŽelio ju je i Zamet, već se pisalo da je postala članicom riječkog kolektiva, no ispostavilo se da je Koprivnica ipak novo odredište ljevoruke rukometašice:

– To su dva sasvim različita svijeta. Mislim da sam dugo igrala hrvatsku ligu i da je sada Liga prvakinja i Regionalna liga ono što mi treba za unapređenje karijere. K tome, svaka mala rukometašica sanja o Podravki, meni se san ostvario.

No, Podravli i pripremama za europsku i regionalnu sezonu Žana Čović će se priključiti tek kasnije, sada je jedino čime se bavi reprezentacija. Ona je jedna od onih koje su još uvijek u kadru izbornika Vladimira Canjuge i u srijedu će započeti s trećim dijelom priprema za Olimpijske igre.

Žanu Čović medijima je predstavila legendarna hrvatska rukometašica, sad direktorica Podravke Božica Palčić:

Žana Čovic // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Trebala nam je doći Jelena Živković iz Budućnosti, no kad je to propalo trebali smo uzeti nekog za desnu vanjsku poziciju, da se Lidija Horvat može odmoriti tu i tamo.

Pred Podravkom je naporna sezona, prvenstveno na europskom planu, gdje je raspoređena u tešku grupu s Göryom i Krimom. Nakon što su se slegli početni dojmovi Palčić, koja je bila na izvlačenju u Njemačkoj, sad razmišlja:

– Mi se baš nikoga ne moramo bojati. Györ je favorit, to je sigurno, no Krim je ove sezone kupio devet igračica, sve s različitih govornih područja, trebat će mu vrijeme da se uigra i svede sve pod isti nazivnik. Mislim da su sve opcije otvorene i da se nećemo unaprijed predati.

Europska rukometna federacija najavila je okretanje ženskom rukometu, a postoje veliki planovi za Ligu prvakinja, kazala je Palčić:

– Dosta se razgovara o tome da od iduće sezone u Ligi prvakinja bude jednaki broj klubova kao u Ligi prvaka, to bi bio pravi potez.

No, prije toga, Podravka mora riješiti vlastiti nastup u Regionalnoj ligi, a sve ovisi o Hrvatskom rukometnom savezu:

– Mi smo zatražile da igramo samo završnicu prvenstva, kako su to prošle sezone učinili Zagreb i Nexe, jer bi nam igranje cijele domaće lige jednostavno bilo prenaporno. Sad čekamo sastanak Izvršnog odbora, koji bi trebao biti 12. srpnja. Nadamo se najboljem.

(Ivana Strahija, Sportnet.hr)