Podravka - Dalmatinka // Foto Ljerka VreskPIŠE // Ivo Čičin-Mašansker

FOTO // Ljerka Vresk

Podravkine kadetkinje uspješne su na Završnici Prvenstva Hrvatske u Umagu. I u drugom kolu postigle su pobjedu, jutros nad Dalmatinkom s 23:12 (11:9). Poslije podne u 16,30 igraju treću i zadnju utakmicu prednatjecanja u A grupi s TVIN Viroviticom. Vodeće su na tablici sa četiri boda.

Podravka - Dalmatinka // Foto Ljerka VreskZVJEŠTAJ HRS-a: Podravka je serijom 3-0 otvorila susret što je Dalmatinku natjeralo na time-out. Nakon toga djevojke iz Ploča su se probudile, ulovile protivnice, pa i prešle u minimalno vodstvo 6:5. Lea Franušić vratila je Podravku u igru i s pojačanom obranom Kokice su na odmor otišle s 11:9.

Podravka - Dalmatinka // Foto Ljerka VreskU drugom poluvremenu Dalmatinka je teško pronalazila put do mreže i Podravka je iz minute u minutu povećavala vodstvo da bi na kraju slavila 23:12. Najefikasnija je bila Tena Petika sa sedam pogodaka, a po četiri postigle su Maja Delić i Lea Franušić. Na suprotnoj strani je najbolja bila Lucija Cvijanović s četiri gola, dok su po tri dale Ema Barbir i Josipa Oršulić.

Rezultati

1. kolo: Podravka – Lokomotiva 16:8, Dalmatinka – TVIN Virovitica 14:16

2. kolo: Lokomotiva – TVIN Virovitica 15:12, Podravka – Dalmatinka 23:12

3. kolo: 15,30 Dalmatinka – Lokomotiva, 16,30 TVIN Virovitica – Podravka

U subotu prijepodne razigravanje, četvrtzavršnica: A1 – C2, B1 – A2, A3 – C4, B3 – A4.

Poslije podne utakmice polufinala.

Podravka - Dalmatinka // Foto Ljerka VreskUTAKMICA 2. KOLA A GRUPE ZAVRŠNICE PRVENSTVA HRVATSKE ZA KADETKINJE

PODRAVKA – DALMATINKA 23:12 (11:9)

UMAG – Sportska dvorana OŠ Marija i Lina.

PODRAVKA: Borac, Vrabec; Popović 1, Sikavica 1, Brkić, Delić 4, Petričević 3, Franušić 4, T. Petika, Kolar, Firšt, Kokša, Jandrašić, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

DALMATINKA: Sršen, Marinović; Stanković, Cvijanović 4, Erceg, Barbir 3, Jarak 2, Oršulić 3, Čupić, Žderić, Čotić, Nikolac, Škorput, Grgurinović. TRENER: Ivan Jerković.