Rukometašice Podravke Vegete su utakmici 2. kola 1.HRL za žene upisale svoju drugu pobjedu u ovoj sezoni i uzele nova dva boda. Danas su na domaćem terenu slavile 29:16, uz rezultat poluvremena 17:10.

Ekipa iz Labina je za svoj prvi susret povratkom u 1.HRL za žene imala ozbiljan zadatak, a to je suočiti se s podravkašicama i taj su zadatak opravdale prvih 15 minuta kada je borba bila ravnopravna, a pripomogle su i neke pogreške u napadu domaćih igračica. Nakon toga su podravkašice podignule intenzitet svoje igre i počele se odvajati te se Labinjanke više nisu imale snage priključiti. Nakon 30 minuta igre bilo je 17:10 za koprivničke rukometašice.

Domaća je ekipa nastavila u jakom ritmu i u drugom poluvremenu kada su igračice Rudara sve teže uspijevale doskočiti brzom ritmu, kontrama i brzom centru podravkašica. Ekipa koja je došla u Koprivnicu kvalitetom se razlikuje od domaćih igračica no želju su uistinu pokazivale bez obzira na smanjene mogućnosti rotacije i gubitak snage, koji je sasvim normalan na startu prvenstva i kod iskusnijih ekipa. Danas su u našim redovima igračice bile podjednako efikasne pa su po četiri zabile Zadravec, Pandža K., Barišić i Ana Pandža. Sada se okreću pripremi za sljedeće kolo u Bjelovaru koje je na rasporedu u petak te derbi s Lokomotivom koji će se u Koprivnici igrati za dva tjedna. 

Ivica Obrvan//foto: R. Mihalec

Zadovoljan sam pobjedom i otvaranjem sezone u Koprivnici u prvenstvu Hrvatske. Razlika u kvaliteti ovih dviju ekipa je i prije utakmice bila velika. Na kraju visoka razlika. Imali smo dosta stvari tijekom utakmice, naravno koje zaslužuju da se odigraju bolje i kvalitetniji pristup. Tek je početak i očekujem da ćemo kroz naredne treninge i sljedeće utakmice, nivo naših igara i forme dizati na jednu veću razinu i da ćemo biti dovoljno spremni za derbi u 4.kolu protiv Lokomotive. Pohvalio bi i čestitao curama na zalaganju te rutinskoj ili zasluženoj pobjedi te idemo od ponedjeljka nastaviti s našim planom i programom – rekao je trener Ivica Obrvan.

Ana Pandža//foto: R. Mihalec

Prva utakmica na domaćem terenu, važni bodovi. Ne možemo biti baš zadovoljni s tom utakmicom jer smo dosta griješili u napadu. Teško je igrati protiv ekipa koje igraju duge napade, ali mi se moramo dalje koncentrirat i trenirati jer uskoro slijedi utakmica s Lokomotivom koju moramo pobijediti – rekla je Ana Pandža.

PODRAVKA VEGETA 29 (17)

ŽRK RUDAR LABIN 16 (10)

Podravka Vegeta: Tucaković, Bešen;Zadravec 4, Vuković, Pandža K. 4, Popović 1,Mrđen 1, Đelekovčan, Kalaus L.3, Kalaus Žulj D. 3, Šenvald 2, Vuljak, Barišić 4, Šimara 2, Pandža A. 4, Mamić 1. Trener: Ivica Obrvan

ŽRK Rudar Labin: Kamenar, Šumberac, Raspudić 2, Zahtila 1, Bradanović, Vrkić, Belušić 2, Vretenar, Mikolić 4, Ugrin 1, Šegota, Malić, Miočinović, Đuzel 2, Jajčević 2. Trener: Diego Datos.

Isključenja: POD.VEG 8min (Kalaus L. Šenvald, Barišić 2+2) RUD.LAB 8min ( Šumberac, Miočinović, Đuzel 2+2)

Sedmerci: POD. VEG (3/4) RUD.LAB (4/5)