Andrea Čović s juniorkama, Sanja Damnjanović na raspolaganjuZavršena je klupska sezona 2011/2012. Rukometašice nemaju obaveza prema klubu do 25. srpnja, kada je okupljanje i početak priprema za sezonu 2012/13. Međutim, dio rukometašica ostaje u punom pogonu. Tako su juniorke Kapitanović, Vidak, Dragišić i A. Čović na Svjetskom prvenstvu u Češkoj od 1. do 14. srpnja, a sedam igračica bit će na pripremama za Olimpijadu u Londonu, ne zna se još koliko će ih i otići tamo. Izbornikova, Vladimira Canjuge, je zadnja.

POZNAT RASPORED REPREZENTACIJE

Od danas, subote, reprezentativke su u Delnicama, gdje će trenirati do 8. srpnja, a potom se vraćaju u Novigrad, gdje su završne pripreme od 10. do 20. srpnja s dvije pripremne utakmica sa Španjolskom. Zatim putuju u London, gdje će boraviti od 22. srpnja.

Poznat je raspored utakmica na Olimpijskom turniru u grupi gdje je Hrvatska.

Subota, 28. srpnja u 14,30 Hrvatska – Brazil

Ponedjeljak, 30. srpnja u 9,30 Angola – Hrvatska

Srijeda, 1. kolovoza u 21,15 Rusija – Hrvatska

Petak, 3. kolovoza u 14,30 Hrvatska – Crna Gora

Nedjelja, 5. kolovoza 16,15 Hrvatska – Velika Britanija
DARUVARSKE TOPLICE, ZVEZDA, ÉRD, BEPOV TURNIR…

Vjerojatno od 1. do 10. kolovoza Podravka Vegeta bit će na pripremama u Daruvarskim Toplicama, koje su iskazale sjajne mogućnosti priprema prošle sezone. Kako se trećeplasirana ruska ekipa Zvezda iz Zvenigoroda (Zovko, Matijević, Šola) nalazi na pripremama u Sloveniji, zakazana je prijateljska utakmica. Uglavljen je i datum, subota 18. kolovoza. Zvezda je od EHF-a dobila Wild Card za Ligu prvakinja, pa će igrati turnir s Leipzigom i Issy Paris Handballom pokušati izboriti ulaz u grupnu fazu natjecanja.

Od više poziva iz Mađarske prihvaćen je nastup na turniru u mađarskom Érdu 22. i 23. kolovoza, gdje je Podravka Vegeta u jakoj konkurenciji Budućnosti i Hypa već bila pobjednikom. Na turniru će sudjelovati srpski prvak Zaječar, makedonski prvak Vardar, a u ekipi domaćina, čija je direktorica nekadašnja igračica Podravke Helga Nemeth, igra i bivša Podravkina, Metzova i Krimova Kristina Elez, znana kao Kika Franić. Sve te utakmice igrat će se bez reprezentativki koje Canjuga odredi za OI. Vjerojatno i Érd bez Kike Elez.

A kad se priključe i reprezentativke, slijedi ”završna glazura” vjerojatno na samom početku rujna na sjajno sastavljenom Memorijalnom turniru Josipa Samaržije Bepa u Koprivnici: sudjeluju sudionice Lige prvakinja, europski prvak podgorička Budućnost iz Crne Gore, ljubljanski Krima iz Slovenije i bečki Hypo iz Austrije.

DANAS SAZNANJA O REGIONALNOJ LIGI

Direktorica RK Podravke Božica Palčić danas, u subotu, u Jagodini je u Srbiji, gdje se održava sastanak sudionika Regionalne lige za ovu sezonu. Detalje i zaključke sastanka očekujemo danas ili u nedjelju.

U utorak će biti održana sjednica Upravnog odbora kluba na kojoj je će biti više izvještaja, pa i ovaj o Regionalnoj ligi, a između ostalog na dnevnom redu je i priprema za Skupština kluba.