Zajednička slika s okupljanja // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa prvom okupljanju rukometašica Podravke Vegete u novoj sezoni uz trenera Gorana Mrđena i fizioterapeuta Bojana Savića bilo je i 12 raspoloživih igračica. Ostatak je u juniorskoj i kadetskoj reprezentaciji. Prije prvog treninga održana je mala svečanost otvaranja sezone, a igračicama su se obratile u ime vlasnika kluba Grada Koprivnice gradonačelnica Vesna Željeznjak, predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke s.d.d i direktorica kluba i jedina članica Uprave Božica Palčić.

Prisutno je bilo ovih 12 igračica: Mirjana Milenković, Ivana Kapitanović, Antonia Jukić, Ekatarina Nemaškalo, Ana Nikšić, Ivana Dragišić, Dragica Džono, Marijeta Vidak, Ivana Dežić, Dora Krsnik, Selena Milošević i Lana Franković. Nedostajale su, dakle, Sara Šenvald, Ivona Mrđen, Iva Papac i Korina Karlovčan.

VESNA ŽELJEŽNJAK // Uz sve napore treba vam i sreća, a sreća prati hrabre

Vesna Želježnjak je igračicama rekla:

Otvorenje sezone, govore Palčić, Jakupec, Želježnjak // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Ništa nije slučajno u životu. Danas su se poklopile neke stvari: evo, na današnji dan uspješno je završena skupština dioničara kluba i početak je priprema za novu sezonu 2015/16. Vjerujem da ćete, vi koje ste tu i one koje će se priključiti, biti dobro utrenirane, s obzirom na kvalitetu stručnog stožera koji vas vodi, i da ćete se znati boriti za boje Podravke, našeg sponzora koji je u našem gradu vezan uz rukometni klub. Nadam se također da ćemo ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali, a to znači da ne smijemo biti lošiji nego prošle sezone. To znači prvo mjesto u našoj ligi i – kup da je naš. Mislim da je u svakom sportu, ali i osobnom životu, potrebno postaviti ciljeve kojima se teži. Onda postoji i želja i volja, a uz sve ono što se poklopi u klubu kako ne bi bilo nikakvih problema, tada se cilj i ostvari.

Nadam se da ćete biti dobro vođene od našeg trenera i stručnog vodstva, nadam se da ćete imati sve uvjete da dobro trenirate i sve ono što vam je potrebno da imate za igranje utakmica, a to do sada nikada nije bilo upitno. Možemo ostvariti ciljeve, a o Europi isto tako možemo pričati. I nadam se da su iza nas svi problemi koje je klub imao prošlih godina, što je potvrdila i današnja skupština, i vaš je jedini cilj igrati dobar, lijep i pravi rukomet.To grad Koprivnica kao vlasnik kluba očekuje od vas. Tim više što je ove godine 60. obljetnica ženskog rukometnog kluba u gradu Koprivnici. Bit ćete pod duplim povećalom i sigurna sam da uz mlade snage koje su došle u rukometni klub, s iskustvom nekoliko igračica koje su ovdje odigrale nekoliko sezona, da ćemo uspjeti u svemu što smo zacrtali. Želim vam puno uspjeha i sportske sreće, jer uz sve napore koje ćete imati treba vam i sreća, a vele da sreća prati hrabre.

OLIVIJA JAKUPEC // Kad izađete na teren ponosno nosite dres ovoga kluba: sve ostalo je naša briga

Predsjednica Nadzornog odbora kluba Olivija Jakupec posebno se obratila i novopridošlim rukometašicama, ali i zahvalila i ”starosjediteljicama” na vjernosti:

Svečanost okupljanja // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Prvo ću pozdraviti igračice koje su s nama i ovu sezonu i zahvaliti još jednom na doprinosu koji su dale u ostvarivanju ciljeva što smo ih zadali u prošloj sezoni, zato što smo ostvarili oba cilja koja su zadana. Iako to na početku nije izgledalo tako jednostavno i da će to biti moguće, na kraju smo uspjeli. Drago mi je što su odlučile da i ove sezone Podravka bude njihov matični klub. Nadam se da ste se odmorile i da ste spremne za nove sportske izazove.

Što se tiče djevojaka koje su došle u Rukometni klub Podravka reći ću im da ove godine klub slavi 60 godina. To je sportska institucija. Želim da shvatite koliko je to duga tradicija i koliko ustvari morate biti ponosne što imate mogućnost ove sezone igrati u Podravki i nositi njen dres. Mi kao klub osigurat ćemo sve što je potrebno da vi možete obaviti svoj posao. A od vas očekujemo maksimalno zalaganje, osobni angažman koji će pridonijeti da i ove godine, odnosno sezone, ciljevi – osvajanje prvenstva i kupa – budu ostvareni.

Novopridošle Dežić-Krsnik-Franković-Milošević // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Rukometni klub Podravka je mjesto gdje smo jako ponosni na timski rad, na međuljudske odnose i želimo svakako istaknuti da ćemo na tim principima voditi klub i dalje. Dobro nam došle. Očekujem uz stručni stožer, koji se nije promijenio u odnosu na prošlu sezonu, da ćemo ostvariti zadane ciljeve. Na vama je samo da igrate, da pružite maksimum, da kad izađete na teren ponosno nosite dres ovoga kluba. Sve ostalo je naša briga. Dobro nam došle, još jedanput!

BOŽICA PALČIĆ // Vaše je da dobro igrate i da na parketu srcem ”ginete” za ovaj klub

Direktorica Božica Palčić bila je tog dana sretna što je njeno upravljanje klubom u funkciji direktorice i jedine članice Uprave dobilo jednoglasnu podršku dioničara i što se u sezonu ulazi mirno, bez stresova, kako to i priliči gradskom-građanskom klubu duge tradicije.

Rekla je:

– Na našem današnjem prvom okupljanju su i gradonačelnica i predsjednica kluba i mislim da to dovoljno govori koliko klub znači za grad Koprivnicu i našeg glavnog sponzora Podravku. Prije svega želim svima vama-nama puno zdravlja i da se dobro pripremite za ovu sezonu. Želim nam puno sreće i da svi zajedno ostvarimo sve sportske ciljeve koje je ispred nas stavio Nadzorni odbor. Vaše je samo da budete dobre na treninzima, marljive, da dobro igrate, da se borite za boje ovoga kluba, odnosno da na parketu srcem ”ginete” za ovaj klub.

Prva dva tjedna rukometašice Podravke Vegete trenirat će u (pre)vrućoj dvorani, ali i u šumi Crna gora u nešto ugodnijem ambijentu. Ubrzo nakon početka dva tjedna slijedi 22. godišnji memorijalni turnir Tomáš Jakubčo u gradu Michalovce u Slovačkoj od 7. do 9. kolovoza, uz sudjelovanje domaćina, Iuventa Michalovce iz Rumunjske dolazi Baîa Mare, a iz Mađarske DVSC Debrecen.

Trenerski uvod u ''pakao ljeta'' // Foto Ivo Čičin-Mašansker