Djevojčice Podravke 4 su ovog vikenda odigrale dvije utakmice Lige za prvaka MŽRL za djevojčice ”A” rođene 2006. / 2007. godište u SD Bogumil Toni u Samoboru. Protivnice su im bile ovogodišnje prvakinje Hrvatske, ŽRK Samobor iz Samobora i prošlogodišnje prvakinje Hrvatske, Lokomotiva iz Zagreba. Koprivničanke su se kući vratile s velikim plijenom, tri osvojena boda iz dvije odigrane utakmice.

U prvu utakmicu protiv RK Lokomotive, Podravkine su djevojčice ušle s velikom željom za dokazivanjem, ali i velikim respektom prema protivnicama. Takav pristup im je donio loš početak utakmice, što Lokosice iskorištavaju te u sedmoj minuti vode s visokih 6 : 1. Zatim Podravka niže tri gola i smanjuje rezultat na 6 : 4. Nakon time outa, Lokomotivine djevojčice koriste poklon lopte Koprivničanki i s tri kontre drže prednost koju do kraja poluvremena podižu na visokih sedam golova te na odmor odlaze rezultatom 12 : 5. Drugo poluvrijeme donosi na teren jednu drugu Podravku. Usprkos visokom vodstvu Lokomotive, djevojčice Podravke ne odustaju i smanjuju zaostatak na tri gola 15 : 12. Zagrepčanke postižu dva gola zaredom i dižu prednost u dvadeset i osmoj minuti na pet golova 17 : 12. Sedamnaestim postignutim golom Lokosica, kao da se nešto prelomilo kod Koprivničanki pa pokazuju zašto uvijek dobiju pljesak za borbenost i dobru igru. Stišću obranu, igraju pokretljivije, ginu za svaku loptu te od dvadeset i osme do trideset i sedme minute rade 5 : 0 i dolaze na egal 17 : 17. U istoj minuti Lokomotivine igračice postižu gol za 18 : 17, a minutu kasnije, odnosno dvije minute prije kraja utakmice, vode 19 : 17. Srčane Podravkašice ne posustaju i minutu do kraja izjednačavaju na 19 : 19. U zadnjoj minuti obje ekipe imaju priliku za pogodak, ali ju ne realiziraju – detaljno nas je o prvoj utakmici MŽRL izvijestio trener Nenad Smiljanec.

Druga utakmica sa Samoborom donosi novi motiv i želju za nadmetanjem jer se igra protiv Državnih prvakinja. Utakmica počinje s početnim ispitivanjem snaga 3 : 2 za Samobor i 3 : 3 u četvrtoj minuti. Podravkine djevojčice postižu dva gola zaredom i odlaze na 5 : 3 i 6 : 4. Samoborke se ne predaju i sustižu na 6 : 5 potom 7 : 6 te izjednačuju 7 : 7 u jedanaestoj minuti. Djevojčice iz Koprivnice u tri minute podižu prednost na tri gola 10 : 7. Do kraja poluvremena domaće djevojčice smanjuju na 10 : 9, da bi Koprivničanke na odmor otišle s prednošću 13 : 11. Početak poluvremena donosi igru gol za gol, a u dvadeset i petoj minuti Podravkine djevojčice imaju prednost od pet golova i vode rezultatom 17 : 12. Kada se očekivalo da će Koprivničanke dizati prednost i ići prema sigurnoj pobjedi s velikom razlikom, one u velikoj želji dosta promašuju te utakmica završava rezultatom 22 : 19 za Podravku – zaključio je trener Smiljanec o rezultatu 2. utakmice.

Lokomotiva – Podravka 19 : 19 (12 : 5)

Podravka – Samobor 22 : 19 (13 : 11)

Tekst: Nenad Smiljanec