Održana je konferencija za medije uoči puta u Norvešku i utakmice 4. kola Europske lige, a podravkašice se u ovom trenutku nalaze na prvom mjestu skupine A s pet osvojenih bodova iz tri utakmice. Podravkašice su u pauzi od Europe odigrale tri kola u prvenstvu i upisale tri pobjede te se ponovno okreću europskim izazovima. U subotu putuju u Norvešku, a u nedjelju s početkom u 16.00 sati je na rasporedu utakmica s domaćinom Storhamarom. Prijenos će biti na 2. programu Arena sport televizije. Kao i uoči svake europske utakmice i danas se održala konferencija za novinare kojoj su prisustvovali trener Ivica Obrvan te igračice Andrea Šimara i Sara Šenvald. Pričalo se o trenutnom stanju u ekipi kao i pripremi za drugu utakmicu s ovom skandinavskom ekipom. Spomenimo kako su baš one favoritkinje naše skupine koje su poražene u Koprivnici gdje su podravkašice pokazale izuzetno dobru igru u obrani i zaustavile njihovu tranziciju, adut s kojim su došle u Koprivnicu po pobjedu, ali otišle praznih ruku. 

Imamo situaciju koju nismo očekivali, da nakon tri kola imamo pet bodova. Na prvoj smo konferenciji sjedili, prilično davno i pričali o rasporedu i što se nudi te koje su mogućnosti  i šanse, a situacija je dosta dobra, imamo pet bodova i za poziciju četvrtfinala držimo stvari u svojim rukama što ne znači da nešto moramo napraviti. Situacija što se tiče ekipe je dosta loša i ne mogu se još uvijek pomiriti s činjenicom da smo ostali na tako banalan način bez ključne igračice u napadu koja je bila u odličnoj formi koja nam se nesretno ozlijedila i operirana je. Želimo joj brz oporavak i da se vrati još bolja. Klub suočen s tim problemom pokušava kontaktirati i tražiti adekvatnu zamjenu koja bi nam bila na raspolaganju da zajedno s ostalim igračicama iznese teret ova tri kola Europske lige i ostatka prvenstva Hrvatske i Kupa. Neki kontakti su postojali, a teško da bi bilo koji klub u ovom trenutku pustio igračicu koja igra prvenstvo ili neko drugo natjecanje. Udareni smo tamo gdje smo najmanje očekivali iako zdravstveno nešto ne možete predvidjeti. Da nije te gumene podloge koja se promovira i koja lijepo izgleda na televiziji vjerujem da bi Tina kao i mnoge druge igračice danas bila zdrava jer je njoj noga zaustavljena u kretnji kada je napravila tu malu fintu u laganom kontaktu i to se već događalo i događat će se. Osim toga imamo i problem s bolestima, tu je Ana Pandža koja ima visoku temperaturu već posljednja 3-4 dana i nije joj bolje, a Josipa Mamić bi se trebala danas pojaviti na treningu nakon osam danas viroze. Mi smo u situaciji da na poziciji srednjeg i lijevog vanjskog imamo Larissu Kalaus i Katarinu Pandžu koja ima upalu masnog tkiva u koljenu i da se ovo nije dogodilo Tini, ona je trebala biti u posebnom režimu ova dva tjedna. Uz poštovanje mladoj Tari koja teret ovakve jedne utakmice ne može iznijeti. To je činjenica, nije plač, a vidjelo se i jučer da nas ima jako malo iako smo igrali protiv ekipe koja nam nije mogla napraviti probleme. Idemo u goste ekipi koja je najbolja u našoj skupini, koja je nosioc skupine i koja je bila nervozna kako igračice, tako i trener jer ovdje nisu očekivali poraz te nas sigurno čekaju za veliki revanš. Bit će jako teška utakmica, u rotaciji sa smanjenim brojem igračica, a moram spomenuti da nam se vratila i Dora Kalaus nakon 3ipol tjedna pauze. Vidjet ćemo kako će to sve ispasti, mi se uz tu smanjenu rotaciju pripremamo kao i za prošlu utakmicu kao da smo svi i da budemo što spremniji no neke stvari ne možemo nadomjestiti, a vidjet ćemo u naredna dva dana kako će se to odvijati – rekao je trener Ivica Obrvan. 

Sve ide i puno bolje nego se očekivalo i ekipi se nema što zamjeriti, maksimalne u prvenstvu i prve u skupini no čekaju ih još tri utakmice koje bi trebale odrediti daljnji put u Europi. Podravkašice se ni pored trenutnih problema, oslabljene žele i dalje boriti. 

Kao što je rekao i trener, nitko od nas nije očekivao da ćemo nakon tri utakmice imati pet bodova i to je odlična stvar. Na utakmicu protiv Storhamara, idemo uzdignute glave i vjerujem da će sve cure koje su ovdje dati sve od sebe, da će doprinijeti ekipi i na kraju se nadam dobrom rezultatu. Dat ćemo svoj maksimum, truditi se i vidjet ćemo na kraju kako će to sve biti – rekla je Šimara uoči nedjeljne utakmice. 

Obrana je bila forte protiv Storhamara na domaćem terenu, a kružna napadačica Sara Šenvald u toj obrani ima velik doprinos te nam je pojasnila gdje vidi priliku na sljedećem gostovanju. 

Pripremamo se isto, a sigurno nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Idealno bi bilo ponoviti utakmicu koju smo odigrali u Koprivnici, a tu će nam biti ključna čvrsta obrana uz ovakvu podršku golmanica, zaustaviti njihovu tranziciju i biti strpljiv u napadu. To je idealan scenarij, ali s obzirom na okolnosti potrudit ćemo se da damo sve od sebe i dođemo do pozitivnog rezultata – rekla je Šenvald. 

Ekipa očekuje čvrstu utakmicu i znaju kako će se nakon poraza u Koprivnici pripremati na neke druge načine. S obzirom na nedostatak Tine i trenutne probleme djevojke su svjesne da u obrani nemaju širinu kao što je to bilo u utakmici na domaćem terenu no isto tako znaju da svaka mora dati još više kako bi se nedostatak nadomjestio. Šimara je pojasnila kako skandinavske ekipe grade svoju rukometnu igru kroz brzinu, tranziciju i vraćanje u obranu te ih krasi brzi rukomet no isto tako nije isključila mogućnost da uz dobru obranu podravkašice mogu istrčati pokoju kontru, polukontru i povući brzi centar.

Činjenica je da je ova utakmica ono što će odrediti prvo mjesto u skupini, a kako to vidi trener Ivica Obrvan pojasnio je na današnjoj konferenciji. 

Gledam na svaku utakmicu tako, da se svaka može pobijediti i ispalo je tako da se može. Možda smo mogli i sve pobijediti, uključujući i prvu no ne znamo bi li onda druga i treća ispale ovako. Da se razumijemo, ja uopće ne sumnjam u ostatak ekipe, koji je trenutno zdrav iako znam da je moguće da se razboli još netko. Ove djevojke koje su trenutno na dispoziciji su i iznijele zajedno s djevojkama kojih nema, teret ove tri prethodne utakmice. S trenerskog kuta s obzirom da radim analizu, taktiku i sve što se radi za svaku utakmicu, mene brine rotacija od 60 minuta koju vi energetski ne možete izdržati na tom nivou da parirate jednoj takvoj ekipi. Mi smo u situaciji da imamo dvije igračice na dvije pozicije koje moraju igrati 60 minuta i Leu Franušić koja će nam biti prva zamjena, a nikad nije igrala na srednjem vanjskom. Mogli ste to vidjeti jučer jer smo pokušavali vidjeti neke stvari koje bi nam mrvicu mogle pomoći ako bude trebalo u Norveškoj. To je ono što me brine jer nećemo biti u mogućnosti dati svoj maksimum zbog više sile no dat ćemo sve od sebe da uđemo u utakmicu najbolje što možemo i da težimo najboljem mogućem rezultatu. Koliko će to biti moguće vidjet ćemo u danima ispred nas i na samoj utakmici. Nije smak svijeta ni poraz jer su one bile favoriti i ovdje, a kako ne bi bile u Norveškoj no pokazat ćemo zube što smo pokazali u sve tri utakmice, drskost u obrani, ambiciju i želju da se prije svega može igrati sa svakim. Na kraju moram reći kako mi neće prestati biti žao zbog Tine jer je bila u jednoj fazi maksimalnog dizanja što se tiče trenažnog procesa, samopouzdanja u napadu i otvarale su joj se mogućnosti i u klubu i reprezentaciji, a narednih 6-9 mjeseci moramo se s tim pomiriti no u mojoj glavi to nije sjelo – zaključio je trener Ivica Obrvan. 

Pohvala novinara je stigla i za vratarke kojima se nema što za reći u ovoj europskoj sezoni i koje su više-manje na 40 % obrana u tri odigrane utakmice, a s pohvalama se trener složio te pojasnio kako je olakšavajuća okolnost našim vratarkama da obrana ispred njih bude dobra jer je to ono što je u utakmici sa Storhamarom bilo dobro. Naglasio je kako zasluga za njihova izdanja ide obrani jer jedno bez drugog ne može ići. Ponovimo, utakmica se igra u nedjelju 4. veljače s početkom u 16:00 sati, a prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.