Rk Podravka Vegeta RK Krim Mercator Game 13 1600x1200 copy copy

Sve je počelo početkom rujna kada je ostvaren jedan od zacrtanih ciljeva u ovoj sezoni i kada su pred punom dvoranom rukometašice Podravka Vegete odigrale dvije fantastične utakmice i kvalificirale se u grupnu fazu EHF Lige prvakinja. Tri tjedna nakon, lavinu emocija začinjenu dobrom sportskom energijom ekipe i kolektivno buđenje uspavane publike, zakotrljao je rezultat prvog kola (26:28), kada su se odabranice Zlatka Saračevića, veličanstvenom gostujućom pobjedom nad njemačkim prvakom Thuringerom, smjestile uz bok najkvalitetnijim europskim ekipama.

received 203503470546856 1600x1200

Tjedan dana nakon velike pobjede rukometašice Podravka Vegete su u Koprivnici ugostile aktualne prvakinje Europe, mađarski Gyori Audi ETO KC i izazvale pravu erupciju emocija u dvorani kada su odličnom igrom i više nego parirale četverostrukim prvakinjama Europe. Unatoč jakoj podršci s tribina i velikoj želji Saračevićeve su odabranice u drugom kolu upisale prvi poraz u Ligi prvakinja (27:33). Bez obzira na to pohvale na račun borbene igre tutnjile su sa svih strana baš kao i vatromet koji je ispratio optimistične i zadovoljne navijače iz dvorane.

RK Podravka Vegeta Györi ETO KC First Half 23 1600x1200 copy copy

Treće kolo Lige prvakinja uslijedilo je za tjedan dana gostovanjem RK Krim Mercatora iz Ljubljane u Koprivnici. Cure su već u prvim minutama utakmice pokazale da će spremno grabiti prema pobjedi što su na koncu i pokazale dominacijom i vodstvom kroz gotovo cijelu utakmicu. Ipak uslijedila je pomalo dramatična završnica, a manjak snage i pad koncentracije, iskusne Slovenke dobro su iskoristile i naplatile našim curama pa su bodovi u Koprivnici podijeljeni ( 27:27).

Nakon dva tjedna Saračevićeve će se odabranice u sutrašnjem ogledu ponovno suočiti s RK Krim Mercatorom u 4. kolu EHF Lige prvakinja i hrabro se boriti na gostujućem terenu baš kao što su to učinile i u Njemačkoj. Ovoga puta vjetar u leđama našim curama bit će i glasna podrška s tribina jer u Ljubljanu stiže i  200- tinjak navijača, a naše će cure dati sve od sebe da nove bodove pripišu tamo gdje i zaslužuju biti. Sa sigurnošću se može reći da se vrhunski rukomet vratio na velika vrata u Koprivnicu i srca navijača. Naše cure nastavljaju u javu pretvarati najljepše europske snove dok koprivnički pevec opet glasno zove. (Foto: Ivan Brkić)

1Q7A8815 1600x1200 copy copy