Poziv i iz SlovačkeRukometni klub Podravka izražava zadovoljstvo što joj je europski rejting među klubovima porastao. Zahvaljujući tome ne mora brinuti brigu o pripremama za iduću sezonu. Naime, prihvaćen je i najnoviji poziv za sudjelovanje na turniru u Slovačkoj 13. i 14. kolovoza. Organizira ga stalni sudionik europskih kupova Iuventa Michalovce, a ove godine to je 20-i tradicionalni Memorijal Tomáš Jakubčo.

Sudionici su respektabilni. Osim Iuvente sudjeluju rumunjski U Jolidon Cluj, mađarski FTC Ferencváros iz Budimpešte, slovenski Krim Mercator iz Ljubljane i asutrijski Hypo Niederösterreich iz Beča.

Dakle, nakon početnih priprema u Koprivnici, uz obavezni odlazak na skupljanje snage u Daruvarske Toplice, slijedi turnir u Slovačkoj, potom tjedan dana kasnije najjači europski turnir u mađarskom Györu od 22. do 25. kolovoza, zatim je u Koprivnici Bepov turnir krajem kolovoza, a u rujnu Kandijin turnir u Ljubljani. U tu kategoriji spada i Krimov poziv ovog vikenda 25. do 27. veljače na zajedničke treninge i zatvorene utakmice. Podravkin trošak je jedino prijevoz, sve ostalo, smještaj i prehranu, osiguravaju domaćini.

Popunjavanje kalendara ujedno je i dokaz da se u RK Podravki razmišlja i radi dugoročno, jer, u ”pozadini” u prvom je planu igrački kadar za iduću sezonu, a Upravni odbor brine o potpunoj konsolidaciji kluba.