Karina Jožekova // Foto Ivo Čičin-MašanskerBjeloruska reprezentativka, sada u Debrecenu, a od 1. srpnja u Podravki Vegeti u Koprivnici, Karina Jožekova, došla je danas (ponedjeljak) u Koprivnicu kako bi obavila neke administrativne formalnosti. Karina Jožekova rođena je u Bjelorusiji, ali ne u Gomelu, kako prenose službene stranice EHF-a, već u Bobruisku. Ujedno, dešifrirali smo ime i prezime. U engleskoj transkripciji prezime se piše Jerzhikava, ali izgovara se i piše (i hrvatski) Jožekova! To joj je djevojačko prezime, nije udana.

Božica Palčić, Karina Jožekova i Miranda Tatari Šimunović // Foto Ivo Čičin-MašanskerOva 28-godišnjaka ima bogatu sportsku karijeru. U sezoni 2005/06. igrala je za Luč iz Moskve, 2006/10. u Dinamu Volgograd, 2010/13. u Minsk BNTU Belaz, 2013/16. u Astrahanočki i 2016/18. u Debrecenu. Trener Tone Tisej pun je hvale za njezin učinak u DVSC-u. U Astrahanočki je igrala s Mirandom Tatari Šimunović.

Nakon poziva odlučila je nastaviti karijeru u Podravki Vegeti.

Karina Jožekova // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Znam cijelu priču o Podravki Vegeti, kakav je to klub, kako se trenira. Uvjerila sam se na primjeru Mirande. Vidjela kako dolazi na trening 45 minuta prije, ostaje nakon treninga i radi individualno. Kad sam dobila poziv bila sam sretna što me zove klub s tako velikom tradicijom, za mene je to velika prilika. Najbitnije mi je bilo što se klub želi vratiti na europsku scenu, u Ligu prvakinja kroz kvalifikacije. Silno želim da prođemo kvalifikacije! – rekla je Jožekova, uz pomoć Tatari Šimunović na rusko-hrvatsko-engleskom.

Tatari Šimunovic i Jožekova // Foto Ivo Čičin-MašanskerPoznaje dobro Tatari Šimunović, a ranije je upoznala i Ihnjevu, ali igrale su utakmice na suprotnim stranama. Prije odluke bile je u kontaktu i s Ihnjevom, koja joj je o klubu ispričala sve najbolje.

Podravka Vegeta u novoj sezoni imat će prošireni roster, ne samo 16 igračica za zapisnik. Nakon što su ekipirana krila, pivoti i vratarke, popunjava se vanjska linija. Dosad nitko nije odbačen, a u klubu ističu vrlo korektan odnos Kapitanović i Dežić, koje su pronašle klubove u inozemstvu, ali i vremena da o svemu razgovaraju s vodstvom kluba. Do kraja sezone klupska vrata još uvijek su otvorena za razgovor. A, ponavljamo, razgovaralo se sa svim igračicama i još se razgovara.

Karina Jožekova // Foto Ivo Čičin-MašanskerKako dosad nema ljevakinje, jasno je da se ljudi pitaju tko će igrati na toj poziciji, tj. na desnom vanjskom. Evo jedan od odgovora:

– Najviše volim igrati na desnom vanjskom. Inače igram na svim pozicijama, ali desna strana mi je prirasla srcu – rekla je Karina Jožekova.

Karina će nastupati u dresu s brojem 73.

– Rukometnu karijeru započela sam s tim brojem na dresu i, evo, zadovoljna sam što ću taj broj nositi i na Podravkinu dresu.

Karina je obukla dres u pozirala za Podravkine internetske stranice.

Karina Jožekova // Foto Ivo Čičin-Mašansker