Lino - KTC // Foto Ivo Čičin-MašanskerNOVO: IZVJEŠTAJ SNJEŽANE PETIKE

U 21. kolu 2. HRL sjever Podravka Lino u subotu je bez poteškoća upisala dva nova boda pobijedivši susjede iz Križevaca, KTC, s 32:29 (21:9). KTC je doputovao samo s devet igračica, pa je za izmjene u polju ostala samo jedna mogućnost.

TRENERI SURADNICI: Piše Snježana Petika

I protekli vikend bio je uspješan za Podravku Lino. U pretposljednjem kolu svladali smo vrlo iskusnu ekipu KTC iz Križevaca, koja je istina doputovala na utakmicu sa samo 10 igračica, ali moram naglasiti da niti mi nismo bili u puno boljoj situaciji.

 Međutim, mi smo se popunili mlađim igračicama iz svoga pogona koje stasaju i koje su adekvatno popunile praznine u našoj ekipi, nastale izostankom pojedinih igračica. U utakmici s ekipom KTC-a prilika je pružena svim rukometašicama i sve su se uspjele upisati u listu strijelkinja.

 Početna postava odigrala je odlično i u napadu i u obrani na čelu s vratarkom Šafar, što je i evidentno i iz rezultata poluvremena od 21:9. Nastavak je također nastavljen s našom dominacijom sve do 40-e minute i rezultata 27:11, kada sam u igru odlučila uvesti uglavnom mlađe igračice, koje se u početnim minutama nisu baš najbolje snašle, no kako je utakmica odmicala i one su bile sve opuštenije i hrabrije, i pokazale da se i na njih može računati. Konstantno odlične bile su Šafar na golu i T. Petika, koja je osim što je zabijala i odlično asistirala, u stopu ju je pratila Horvat, L. Šenvald je opet odigrala jednu jako dobru utakmicu, polako nam se vraća nakon duže stanke Nina Alvir, a od mlađih posebne pohvale idu vratarki Borac i brzonogoj Šestak, kojoj je ovo bio debi nastup.

 U gostujućoj ekipi Šimunek i Grbus su uspješno nalazile put do našeg gola, postigle su zajedno 20 od ukupno 29 golova, i tako ublažile poraz kako ne bi bio dvocifren.

Podravka Lino - KTC // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 21. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – KTC 38:29 (21:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 40. Suci: Nikola Mjcen i MAtej Pavlović (oba Varaždin). Nadzronik HRS-a Dražen Golub (Čakovec).

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar, Borac; Karlovčan 3, Šestak 3, Franjkić 1, Kokša 1, L. Šenvald 3, Hmelina 3(1), Horvat 8, T. Petika 11, Alvir 3, Jandrašić 2. TRENERICA: Snježana Petika.

KTC: Renjak, Pavliček; Antolić 1, Mrvčić 1, Grbus 8(1), Busija 3, Nemčić 1, Blažun 3, Pavliček, Šimunek 12(4). TRENER: Dario Sokač.

SEDMERCI: Podravka Lino 2(1), KTC 6(5).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (Karlovčan, Franjkić), KTC 0 minuta.

Klara Kokša (7), Tea Hmelina (11) i Tena Petika (14) // Foto Ivo Čičin-Mašansker