Antonia i Bojan Novogodišnja utrka, jedan je od simbola grada Varaždina, točno u ponoć na prijelazu iz stare u novu godinu, doživjela je svoje jubilarno 40. izdanje. Između ostalih novogodišnju utrku istrčali su i sportski i budući životni par golmanica Podravke Vegete naša Antonia Jukić i kapetan nogometnog trećeligaša Koprivnice Bojan Tucaković.

Start utrkeUtrku je organizirala Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pomoć Atletskog kluba Sloboda i Grada Varaždina. Iz 11 zemalja bilo je prijavljeno oko 400 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nizozemske, Australije, Finske, Švicarske, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Start i cilj Novogodišnje utrke bio je na Kapucinskom trgu gdje je organiziran i varaždinski doček Nove godine.Trčalo se po ugodnih 8 Celzijevih stupnjeva. Varaždinskim ulicama i trgovima seniori i veterani trčali su dva kruga, 6400 metara, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke krug od 3200 metara.

– Odlučili smo ući trčeći u Novu godinu. Bavimo se sportom i željeli smo malo promovirati sport općenito. Ideja nam se činila zanimljiva i, eto, odlučili smo ući trčeći. To je za nas bilo novo i lijepo iskustvo koje ćemo pamtiti – rekli su za Klikaj.hr Antonia i Bojan.

Dok su njihovi prijatelji slavili oni su prvi puta postavili rezultat u trčanju: Jukić je u konkurenciji 130 seniorki zauzela 14. mjesto, a Bojan Tucaković u konkurenciji 200 seniora bio je 21-i.

Fotografije ustupili Antonia Jukić i Bojan Tucaković.

Antonia i Bojan 2