Hrvatski rukometni savez danas je na telefonskoj sjednici donio odluku o poništavanju svih natjecanja koja su u njegovoj nadležnosti za sezonu 2019./2020.

Rukometni klub Podravka prihvaća sve odluke HRS-a te razumije da su navedene odluke prvenstveno donesene s ciljem očuvanja zdravlja i sigurnosti igračica te svih pojedinaca koji sudjeluju u natjecanjima.

Ostaje žaljenje što se u 1. HRL za žene nije našao način da se prvenstvo privede kraju s obzirom na to da je odigrano više od 60 posto utakmica, odnosno 19 od 26 kola. Podravka Vegeta ima prednost od četiri boda pred drugoplasiranom Lokomotivom Zagreb čime je možda postojala mogućnost da se proglasi prvak jer je vrlo izvjesno bilo da će i u aktualnoj sezoni RK Podravka Vegeta obraniti naslov prvaka.

Što se tiče nastavka europskih natjecanja, čeka se odluka EHF-a koja bi trebala biti donesena do kraja ovoga tjedna. Vjerujemo i nadamo se kako će Podravka Vegeta biti u prilici odigrati ovosezonski EHF Kup do kraja, bez obzira na termin odigravanja utakmica, no nadamo se da će to biti pred publikom kako bi i ona mogla uživati u rukometnim uzbuđenjima.

Za RK Podravka Vegetu u ovome trenutku najvažnije je zdravlje svih naših zaposlenika i igračica,  očuvanje opstojnosti Kluba te nastavak kontinuiteta natjecanja na europskoj razini, ponajviše u Ligi prvakinja koju ćemo igrati i u narednoj sezoni 2020./2021.

Do kraja ovoga tjedna u planu je obaviti razgovore sa stručnim stožerom i igračicama Podravka Vegete kako bi se donijele odluke o daljnjim aktivnostima te ujedno koristimo ovu priliku da svim našim vjernim navijačima, pratiteljima i sponzorima zaželimo prije svega da čuvaju svoje zdravlje jer je to u ovome trenutku najvažnije.

 

Vlatka Mihoci,
direktorica RK Podravka s.d.d.