Predsjednik Krunoslav Bešvir očekuje višeRukometašice Podravke Vegete nakon odmora, koji traje do 27. srpnja, imat će dugo, toplo ljeto na parketu. Do 27. srpnja morat će raditi individualno i doći na pripreme fizički spremne. To je tako u svim profesionalnim sportskim klubovima, a u Podravki odavno običaj i obaveza.

Predsjednik kluba Krunoslav Bešvir rekao je na završnoj večeri da smatra da će Podravka Vegeta u idućoj sezoni biti jača i stoga očekuje korak dalje u Europi.

Svjetsko prvenstvo igra se u prosincu. Do tada će se igrati domaće prvenstvo, Liga prvakinja (još uvijek se čeka EHF-ov spisak klubova), nova Superliga, a prije toga Podravke Vegeta će odigrati, brojka je okvirna, 15-ak pripremnih međunarodnih utakmica. Kadetske i juniorske reprezentativke 4-5 više. Domaće prvenstvo nosi ove godine 13 utakmica, nova Super liga najmanje tri, a Liga prvakinja (još se ne zna točno raspored) tri do šest. Dakle, do Nove godine više od 30 utakmica, a tu su i akcije reprezentacije, gdje Podravka Vegeta daje veliki obol: dakle, moglo bi se reći – pakleni tempo.

Treba reći da je Podravka Vegeta ovog ljeta bila tražena kao partner u pripremnim utakmicama, ali nije se moglo udovoljiti svima. Finale priprema je memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo, što će se održati 2. i 3. rujna. Uz Hypo i Rulmentul čeka se odgovor Krima, dok Budućnost nije mogla doći zbog žendibe jednog od dužnosnika u klubu.

U nastavku donosimo ljetni raspored Podravke Vegete.

Logo mađarskog domaćina turnira ÉrdaLIPANJ

  • 22. lipnja do 3. srpnja EP kadetkinja u Češkoj. Za Hrvatsku nastupaju i Podravkine Kapitanović, Mikolčić i Dragišić. Jedna od trenerica je Snježana Petika.
  • 28. lipnja izvlačenje grupa Lige prvakinja u Beču.

SRPANJ

  • Početka priprema i okupljanje 27. srpnja, treninzi i testiranja do 31. srpnja.

Plakat turnira u Metkoviću i PločamaKOLOVOZ

  • Od 1. do 11. kolovoza bazne pripreme nastavljaju se u Daruvaru u Daruvarskim toplicama.
  • Od 4. do 14. kolovoza EP juniorki u Nizozemskoj. Za Hrvatsku nastupaju i Podravkine Jukić, Vukojević, A. Čović i Vidak.
  • 12, 13. i 14. kolovoza međunarodni turnir u Mađarskoj u Érdu i Budaörsu (pokraj Budimpešte), domaćin ÉTV Érdi. Sudjeluju DVSC Korvex, Veszprém Barabás, ÉTV Érdi VSE, Krim Ljubljana, Podravka Vegeta Koprivnica + jedna mađarska ekipa.
  • 16. i 17. kolovoza dvije pripremne utakmice u Koprivnici, Podravka Vegeta – U Jolidon Cluj Napoca, drugoplasirana ekipa rumunjskog prvenstva iza Otlchima.
  • 20. kolovoza pripremna utakmica u Koprivnici Podravka Vegeta – Zvezda (Zvenigorod, Rusija, treneri Zovko i Matijević, igrat će i Svitlana Pasičnik).
  • 26, 27. i 28. kolovoza međunarodni turnir u Metkoviću i Pločama. Sudjeluju: Budućnost, Krim, Podravka Vegeta, Zaječar, DVSC Korvex, Metalurg, Borac B. Luka, Dalmatinka.

RUJAN

  • Prvi vikend u rujnu, 2. i 3. rujna, međunarodni memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo. Sudjeluju: Podravka Vegeta, Hypo, Rulmentul Brašov (10-plasirana ekipa Rumunjske, trenerica Mariana Tîrca) i, vjerojatno, Krim