Podravka Vegeta, skupn aslika na Bepu 2014. // Foto arhivaRukometašice Podravke Vegete počinju pripreme 23. srpnja, na dan kad se održava skupština dioničara RK Podravke s.d.d. Na početku priprema neće biti mlađe igračice. Juniorke (tri iz Podravke) od tog dana do 2. kolovoza nastupaju u reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a kadetkinje (5 iz Podravke i trener Goran Trajkovski) će se pripremati za nastup na Europskom prvenstvu u Makedoniji od 13. do 23. kolovoza.

Nakon dva tjedna osnovnih priprema slijedi ciklus međunarodnih turnira u Slovačkoj, Mađarskoj, Koprivnici, Makedoniji i Sloveniji. Igrat će se s jakim i najjačim europskim ekipama.

Na 22. memorijalu Tomáš Jakubčo i slovačkom gradu Michalovce od 7. do 9. kolovoza nastupaju domaćin turnir Iuventa Michalovce, Podravka Vegeta, rumunjska Baîa Mare i mađarski DVSC Debrecen.

Na Elek Gyla turniru u Budimpešti, što ga organizira FTC Rail Cargo Hungaria 15. i 16. kolovoza, igraju domaćin FTC, Podravka Vegeta, prvak Poljske MKS Selgros Lublin i mađarski Siófok KC Galerius Fürdő.

Tjedan dana iza toga, 21. i 22. kolovoza, u Koprivnici će se igrati 10. izdanje Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo uz sudjelovanje Podravke Vegete kao domaćina turnira, prvaka Mađarske FTC Rail Cargo Hungaria, prvaka Slovačke Iuvente Michalovce i slovenskog prvaka Krim Mercatora.

Nakon toga slijedi prvi ženski turnir makedonskih prvakinja skopskog Vardara u Skoplju. Sudjeluju domaćin Vardar, prvakinje Europe i Crne Gore Budućnost, Sävehof iz Švedske, Leipzig iz Njemačke i Rostov Don iz Rusije. Prednatjecanje je u dvije grupe, Podravka Vegeta je u A grupi s Vardarom i Leipzigom, B grupa su Sävehof, Budućnost i Rostov Don. Nakon grupnih utakmica igra se za plasman.

Zadnji u nizu međunarodnih turnira je 12. Memorijalni turnir Vinko Kandija 4. i 5. rujna u Ljubljani u organizaciji slovenskog prvaka Krima Mercatora. Na turniru u Ljubljani sudjelovat će domaćin Krim Mercator, Podravka Vegeta, Budućnost iz Podgorice i austrijske prvakinje Hypo Nö iz Beča.

Kako na svakom turniru svaka ekipa igra tri utakmice, to za Podravku Vegetu znači 15 međunarodnih utakmica prije početka hrvatskoga prvenstva 12. rujna (Podravka Vegeta – Sesvete Agroproteinka).

A ”zagrijavanje” za prvenstvo i Ligu prvakinja bit će i te kako jako, jer na spomenutim turnirima sudjeluje 10 sudionka natjecanja u Ligi prvakinja: Krim Mercator, Rostov Don, FTC, Podravka Vegeta, Vardar, Hypo Nö, Budućnost, Sävehof, Lublin i kvalifikant Maîa Mare.

Naputovat će se, ali korist od utakmica vrijedi svakog kilometra.