plakat-hrs-festival-rukometaTjedan dana, od 11. do 17. svibnja, Umag će biti domaćin Festivala rukometa, okupljalište mnoštva ekipa na ženskoj i muškoj završnici kupa te na završnici mlađih ženskih i muških rukometnih naraštaja. Umag će kroz Festival rukometa tako ugostiti najbolje hrvatske rukometaše i rukometašice od kadetskih do seniorskih uzrasta, kao i ponajbolje hrvatske rukometne trenere i suce, koji će se okupiti na središnjim seminarima.

U ponedjeljak počinje završnica za mlađe kadetkinje rođenih 2000. godina i mlađih na kojoj sudjeluje i ekipa mladih Podravkinih igračica koju vodi trenerica Đurđica Zečević, a radi lakšeg raspoznavanja ekipu inače zovemo Podravka 3.

Na završnici sudjeluje 16 ekipa koje su u prednatjecanju podijeljene u četiri grupe. Podravka je u A grupi uz Zamet, Dugo Selo 55 i Trogirku. U B grupi su Lokomotiva, Marina, Osijek i Rudar, u C grupi Split 2010, Koka, Sesvete i Đakovo, a u D grupi Ivanć, TVIN Virovitica, Hoteli Makarska i Moslavac.

Natjecanje po grupama (svaki sa svakim, 2×20 minuta uz 5 minuta odmora u poluvremenu) počinje u ponedjeljak u 13,30 sati. Podravka prvu utakmicu igra u sportskoj dvorani OŠ Marija i Lina u 18,30 sati s Trogirkom, u utorak u istoj dvorani u 12 sati igraju Podravka – Zamet, a u 18,30 u sportskoj dvorani Stella Maris igraju Dugo Selo 55 – Podravka.

U daljnjem natjeecanju u srijedu 13. svibnja igra se na ispadanje. Podravkina A grupa križa se s B grupom. U četvrtak 14. svibnja od 9 do 14 na rasporedu su utakmice za plasman te finale i podjela nagrada.

Nakon toga istoga dana u OŠ Marija i Lina nastavlja se završnica kupa. Podravka Vegeta u polufinalu u 17 sati igra s Umagom, a u 19 sati u drugom polufinalu igraju Lokomotiva i Zamet.

VIDI: https://www.rk-podravka.hr/zivot-kluba/najave/details/556-umag–zavrnica-mlaih-kadetkinja.html