Rukometašice Podravke Vegete su danas doputovale do pet sati udaljenog Dunaujvaroša gdje su u popodnevnim satima odigrale drugu po redu pripremnu utakmicu. Podsjetimo, ekipa je u trećem tjednu priprema za koji su bile zakazane i dvije utakmice s domaćinom iz Mađarske.

Bila je to još jedna odlična priprema za početak natjecateljske sezone. Obje ekipe su danas pokazale karakter na terenu od prve do posljednje minute. Trener Željko Babić je ponovno imao priliku izrotirati sve igračice koje su mu na raspolaganju. Iako su podravkašice utakmicu otvorile vodstvom te je do 10. minute rezultat bio izjednačen, nametnula se mađarska ekipa u nastavku, a pripomogle su im i tehničke pogreške koje su iskusno iskoristile, akumulirale prednost i na isteku 30. minute, semafor je označio prednost domaćoj ekipi od četiri pogotka i rezultat 16:12.

Drugo poluvrijeme su odabranice Željka Babića ubacile u višu brzinu. U prvih deset minuta mađarska je ekipa još držala ritam iz prvog dijela, ali nakon toga koriste i Podravkašice svoje prilike i polako smanjuju rezultatski zaostatak. Minutu do kraja propustili smo priliku za izjednačenje te je u posljednjim sekundama domaća ekipa poentirala za konačan rezultat 27:25.

U današnjoj utakmici ponovno je bila raspoložena Guskić koja je zabila šest pogodaka, Barišić i Stelmakh po četiri, a Šenvald i Turk po tri pogotka. Zadravec, Vuković, Kalaus, Pandža i Vuljak su zabile po jedan pogodak dok je vratarka Antonia Tucaković danas upisala ukupno 11 obrana.

U petak odnosno sutra u 11.00 sati na rasporedu je još jedna utakmica s domaćinom, a nakon toga slijedi povratak u Koprivnicu. S istom ekipom će se igrati i sljedeći tjedan na domaćem terenu, kada su na rasporedu još dvije pripremne utakmice.

Foto: Romana Mihalec