Ekatarina Nemaškalo Naše reprezentativno lijevo krilo Ekatarina Nemaškalo prestaje s rukometom i odlazi u potrazi za novim životom u Njemačku nakon subotnje utakmice s Lokomotivom Zagreb. Tu je obavijest priopćila za tisak direktorica Božica Palčić, a potvrdila i Ekatarina Nemaškalo.

Ekatarina Nemaškalo došla je u Podravku Vegetu u sezoni 2013/14. S Podravkom Vegetom do danas osvojila je tri naslova prvakinja i jedno 2. mjesto i tri naslova pobjednika kupa i jedno 3. mjesto u Kupu. Odigrala je 28 utakmica u Ligi prvakinja i zabila 46 golova. Devet puta nastupila je u EHF kupu i zabila dva gola, u Kupu pobjednica kupova odigrala je šest utakmica i zabila 24 gola. Ukupno je za Podravku Vegetu odigrala 43 međunarodne utakmice i zabila 72 gola. U tu statistiku nije uračunata Regionalna liga.

Od vremena dolaska Nemaškalo u Podravki Vegeti bilo je mnogo dolazaka i odlazaka iz kluba zbog raznih razloga. Dosta djevojaka završilo je na posudbi u drugim klubovima. Katja je 40. igračica koja u razdoblju od 2013. do 2017. napušta klub, odnosno prvu ekipu. Prije nje otišle su: Marta Žderić, Tanja Kiridžić, Žana Čović, Maja Šon, Larissa Kalaus, Andrea Božić, Dora Kalaus, Anita Gaće, Ivana Jelčić, Nikolina Tvorić, Lidija Horvat, Nikica Pušić-Koroljević, Andrea Čović, Tina Gavranić, Iva Pongrac, Sanja Damnjanović, Dina Havić, Jelena Živković, Lea Vukojević, Ena Zagorščak, Vesna Milanović Litre, Mirjana Milenković, Jelena Trifunović, Ivana Dragišić, Anita Poljak, Sara Šenvald, Ana Marija Maljak, Antonia Oremović, Ana Krmpotić, Iva Pejak, Matea Oremović, Lana Dušak, Miranda Tatari, Kristina Elez, Lana Franković, Simona Hajduk, Nikolina Zadravec, Selena Milošević i Anamaria Gugić.

Sretno Ekatarini u novom životu!