Maja Kožnjak na utakmici s LokomotivomDirektorica RK Podravke Božica Palčić održala je razgovore s tri igračice kojima istječu ugovori 30. lipnja i obavijestila ih da klub ugovore neće produžavati. Odnosi se to na prvotimke i povremene reprezentativke Maju Kožnjak, Ivanu Petković i Dinu Havić. Igračice su prihvatile informaciju i neće biti problema oko njihova odlaska.

Maja Kožnjak u Podravki Vegeti je od sezone 2005/2006., a prije toga bila je igračica TVIN Trgocentra. S Podravkom Vegetom osvojila je sedam prvenstava i šest kupova, sedam sezona igrala je u Ligi prvakinja, odigrala je ukupno 52 utakmice (po tome je na klupskoj ljestvici na 8. mjestu) i zabila 90 golova.

Ivana Petković, bivša igračica Metkovića, Splita i Trogira, odigrala je tri sezone u koprivničkom klubu (2009/2012., 2012/2011. i 2011/2012.), osvojila s klubom tri prvenstva i tri kupa i igrala tri sezone u Ligi prvakinja, ukupno na 17 utakmica i zabila je u LP 39 golova.

Dina Havić došla je u drugoj polovici sezone 2010. godine, osvojila je s Podravkom Vegetom dva prvenstva i dva kupa, a jedu sezonu odigrala je šest utakmica u Ligi prvakinja, bez postignutog gola. Promijenila je više klubova: Zamet, Lokomotiva, Arena, Lleida i Mar Alicante (Španjolska).

Podravka Vegeta za iduću sezonu pojačat će se s Anitom Bulath, koja dolazi iz mađarskog Veszprema, a važno je da je produžen ugovor sa Sanjom Damnjanović. Nije još ništa potpisano, ali moguće je još jedno pojačanje na vanjskoj liniji. Klupska politika je takva da se za igrački kadar ne troši više nego ove sezone, pa su kadrovska pomjeranja neminovna. Na osnovi suradnje s Lokomotivom moguće je i ustupanje nekoga zagrebačkom klubu.

Nova sezona počinje 1. srpnja i tada će se više znati o sastavu Podravke Vegete, koja je ponovno izravno ušla u Ligu prvakinja.

Rukometašicama koje će otići iz kluba: puno sreće u novim klubovima!