Krim - Podravka zatvorena utakmica, detalj // Foto Ivo Čičin-MašanskerKrim Mercator ugostio je Podravku Vegetu na tri dana u Ljubljani. U petak navečer u maloj dvorani Sportskog centra Stožice bez gledatelja u zatvorenoj utakmici Krim Mercator pobijedio je 28:27 (12:12). Podravka Vegeta u subotu ima u istoj dvorani trening, a u nedjelju će ekipe odigrati još jednu utakmicu istog tipa.

Prava je šteta što tu utakmicu nisu mogli vidjeti gledatelji, ali Krim Mercator skriva svoje adute pred utakmicu sa Zvezdom u Zvenigorodu u Ligi prvakinja, a Podravka Vegeta pred Vácom, s kojim idućeg tjedna igra u Kupu kupova u Koprivnici.

Podravka Vegeta zahvaljujući trojki: Jelčić-Horvat-Damnjanović, sjajno je otvorila utakmicu i vodila do 26. minute, kada je Krim izjednačio na 10:10, a u 28. minuti prvi puta je i poveo s 12:11. U tom dijelu Krim je imao udarne snage u Penezić, Krpež i Mavsar na krilu, a bolju partiju u prvom dijelu na golu Ljubljančanki pružila je Kain, koja je nakon 4 obrane Grubišić stala na gol i u toku utakmice nanizala 7 obrana, Grubišić ukupno 13.

Zagrljaj Damnjanović i Penezić // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom poluvremenu bilo je vrlo izjednačeno, Krim je prvi puta s dva razlike poveo u 25. minuti, 25:23, ali ozlijedila se i Sanja Damnjanović, Hrupec je u igru poslao mlade rukometašice i Krim je u 57. minuti imao 27:24. A kraj utakmice izrežirale su baš mlade. U 59. minuti na 27:26 smanjila je s krila Dragišić (Gaće nije igrala, već je vježbala sa strane), a na 27:27 izjednačila je Vidak. Krim je dao još jedan gol i bilo je 28:27. Odsviran je kraj. Ali nije bio kraj, jer je Podravka Vegeta imala sedmerac. Hrupec se pouzdao u Žanu Čović, koja je tri puta svladala Grubišić sa 7 metara. ovoga puta promijenila je ugao i pogodila stativu. Krim je pobijedio.

VRATILA SE PIEDADE

Suci, braća Čeak, pradju cvijet Danieli Piedade // Foto ivo Čičin-MašanskerBrazilka Daniela Piedade, sjajna kružna napadačica Krim Mercatora, stradala je 29. rujna na zagrijavanju prije utakmice s Podravkom Vegetom. No, nakon manje od četiri mjeseca vratila se na parket. Već je igrala poneku minutu u utakmici slovenske lige, a ovo joj je bila prva ”prava”. U 44. minuti zabila je svoj jedini gol na utakmici za vodstvo Krima 18:17.

Piedade i Darko (lijevo) i Dušan // Foto Ivo Čičin-MašanskerNo, prije utakmice slovenski suci, braća Dušan i Darko Čeak u čast njenog povratka darovali su Danieli cvijet.

ZATVORENA PRIJATELJSKA UTAKMICA

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 28:27 (12:12)

LJUBLJANA – Mala dvorana Sportskog centra Stožice. Zatvorena utakmica, bez gledatelja. Suci Dušan Čeak i Darko Čeak (oba Ljubljana).

KRIM MERCATOR: Grubišić (13+0), Stefanišin (-), Kain (7+-); Martin 1, Piedade 1, Wörz 6, Mavsar 7(3), Šon, Bodnieva, Lazović 2, Zulić, Müller, Janković, Gregorc, Penezić 6, Krpež 3, Vegrelyuk, Zrnec. TRENER: Tone Tiselj.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (6+1), Jelčić (6+0), Kapitanović (-); A. Čović 1, Kiridžić 1, Ž. Čović 6(3), Pongrac 1, Gaće, Damnjanović 6, Milanović Litre 3, Dragišić 1, Vidak 1, Maljak, Horvat 5, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Krim Mercator 4(3), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 4 minute (Wörz, Penezić), Podravka Vegeta 2 minute (Horvat).