U Zagrebu je danas održana sjednica Hrvatskog rukometnog saveza. Prisilna pauza koju je uzrokovao koronavirus trajala je šest mjeseci, a sad joj je došao kraj. Na sjednici je odlučeno je kako će 1. Hrvatska rukometna liga za žene početi 26./27. rujna, baš kao i Druge hrvatske ženske lige Sjever i Zapad. Druga hrvatska ženska rukometna liga Jug kreće 03./04. listopada 2020.

Paket 24 Premijer liga, Prve muške rukometne lige Sjever i Jug te Druga liga Sjever počinju s natjecanjem  26./27. rujna. Druge muške lige Istok, Zapad i Jug počinju svoja natjecanja 03./04. listopada.

Osim tih odluka, HRS je izdvojio i sljedeće:

 • Prijelazni rok za natjecateljsku sezonu 2020./21. traje od 01. srpnja 2020. godine do 28. veljače 2021. godine.
 • Upravni odbor usvojio je kalendar natjecanja za sezonu 2020./21.
 • Odlukom Upravnog odbora ukinuti su Propisnik o statusu rukometaša, Registracijski propisnik, Postupovni propisnik Registracijskog povjerenstva te Propisnik o ustroju natjecanja, a donešena je odluka o usvajanju Propisnika o ustroju natjecanja te Propisnika o registraciji osoba i klubova te statusu igračica/igrača.
 • Upravni odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Ivana Čuića za arbitražnog suca HRS-a.
 • Upravi odbor imenovao je odvjetnika iz Zagreba Srećka Ilića za stegovnog suca HRS-a.
 • Upravni odbor donio je odluku o propozicijama natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./2021., popunjavanju seniorskih liga te odluku o sustavu natjecanja mlađih dobnih uzrasta.
 • Upravni odbor donio je odluku o Povjereniku/voditelju natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./21. Za Paket 24 Premijer ligu, Prvu hrvatsku žensku ligu, Prve lige (M) te sve Druge lige povjerenik je Ante Ančić.
 • Upravni odbor imenovao je Komisiju za provedbu epidemioloških mjera koju čine: dr. Tamara Poljičan, dr. Dario Rahelić, dipl. sant.ing. Robert Kober, mag. med. Cecilija Rotim, dr.sc. Damir Trut i mag. Romeo Vrečko.
 • Upravni odbor utvrdio je liste sudaca i nadzornika suđenja u natjecateljskoj sezoni 2020./21.
 • Upravni odbor imenovao je Povjerenstvo za delegiranje sudaca u natjecateljskoj sezoni 2020./21., koje čine Josip Posavec, Ante Ančić i Tomislav Lukić. Također je imenovan povjerenik za delegiranje delegata. Tu će dužnost obavljati Ante Ančić.
 • Upravni odbor prihvatio je prijedlog organizacije Svjetskog prvenstva za kadetkinje koje će se održati od 07. – 20. prosinca ove godine u Poreču, odnosno prijedlog organizacije Europskog juniorskog prvenstva koje će se održati od 07. – 17. siječnja 2021. godine u Poreču.
Rukometni klub Podravka Vegeta tako kreće po svoj 26. naslov prvaka države. Dosad je RK Podravka Vegeta osvojila 25 naslova prvaka, a bila je nadomak još jednog sve do prekida prošle sezone. Podsjetimo, prošlo prvenstvo prekinuto je usred sezone zbog epidemije koronavirusa, a RK Podravka Vegeta u tom je trenu u 19 prvenstvenih susreta upisala 19 pobjeda. Prvak nije proglašen, već je sve poništeno.