Europska rukometna federacija zaprimila je 21 registracijski zahtjev klubova koji se žele natjecati u sezoni 2020/2021 DELO EHF Lige prvakinja među njima i onaj RK Podravke. Registracija ne znači i sudjelovanje te će završni popis klubova koji će se natjecati biti objavljen do 19. lipnja nakon što se održi sastanak Izvršnog odbora EHF-a.
Nadolazeća sezona bit će 27 u povijesti te prva koja će se igrati po novom sistemu natjecanja. Šesnaest klubova bit će podijeljeno u dvije grupe s po osam klubova u svakoj.
Prema rang listi EHF-a klubovi iz osam najbolje plasiranih država prijavili su nacionalne prvake te su njima osigurana mjesta u novoj sezoni. Makedonski savez jedini je koji nije prijavio prvaka.
Odense Handbold, kao predstavnik Danske, dobio je plasman kao nagradu zahvaljujući novim pravilima EHF-a. Samim time dobilo se devet klubova koji ostvaruju plasman u DELO EHF Ligu prvakinja.
Još dvanaest klubova traži plasman među 16 klubova u Ligi prvakinja. Među njima je i Podravka Vegeta koja se posljednje dvije sezone natjecala u Ligi prvakinja. Klubovi koji još uvijek čekaju odluku o plasmanu bit će procijenjeni i ocijenjeni od strane EHF-a. U obzir će se uzimati nekoliko različitih kriterija među kojima je dvorana, posjećenost utakmica, prošli rezultati u europskim natjecanjima, digitalna prisutnost,… Završnu odluku donosi Izvršni odbor EHF-a, a odluku o preostalih 7 klubova donijeti će do 19. lipnja kada će se objaviti konačni popis sudionika DELO EHF Lige prvakinja u sezoni 2020/2021.

Ždrijeb skupina DELO EHF Lige prvakinja održat će se 1. srpnja.
Devet klubova koji su osigurali mjesta u DELO EHF Ligi prvakinja:
– Team Esbjerg (Danska)
– Odense Handbold (Danska)– Metz (Francuska)
– Borussia Dortmund (Njemačka)
– Györi Audi ETO KC (Mađarska)
– WHC Budućnost (Crna Gora)
– Vipers Kristiansand (Norveška)
– SCM Râmnicu Valcea (Rumunjska)
– Rostov-Don (Rusija)

Klubovi koji još čekaju odluku EHF-a o plasmanu:
– CSKA (Rusija)
– SG BBM Bietigheim (Njemačka)
– CSM Bucuresti (Rumunjska)
– Kastamonu Belediyesi GSK (Turska)
– Storhamar Handball Elite (Norveška)
– FTC-Rail Cargo Hungaria (Mađarska)
– Höörs HK H65 (Švedska)
– Brest Bretagne (Francuska)
– HC Podravka Vegeta (Hrvatska)
– RK Krim Mercator (Slovenija)
– DHK Banik Most (Češka)
– WHC Kumanovo (Makedonija)

Spomenimo još kako je u muškoj konkurenciji RK PPD Zagreb osigurao svoje mjesto Velux EHF Ligi prvaka.