Snježana Petika, trenerica Podravke Vegete // Foto Ivo Čičin-MašanskerJedan od bivših vrhunskih europskih i hrvatskih rukometašica, dosadašnja trenerica Podravke Lino i aktualna izbornica kadetske reprezentacije Hrvatske Snježana Petika odlukom Nadzornog odbora RK Podravka s.d.d. postavljena je danas (21. lipnja) za trenericu Podravke Vegete. Na tom mjestu zamijenit će dosadašnjeg trenera Gorana Mrđen, koji je vodio ekipu u minule četiri sezone.

Snježana Petika, tada Pavlović, počela je igrati u Podravki u sezoni 1987/88. u 2. ligi sjever, a u sezoni 1989/90. ušla je s Podravkom u 1. saveznu ligu. Posljednje sezone u Prvoj saveznoj ligi bivše države, 1990/91., Podravka je ossvojila 5. mjest, ali je osvojeno 1. mjesto na četvrtfinalnom turniru kupa odigranom 22/24. ožujka 1991. u Koprivnici i ostvaren plasman na finalni turnir u Beogradu, gdje je osvojeno 2. mjesto, s izlazom u Europu u Kup kupova. Pod trenerom prof. Josip Smaržije bio je to prvi izlazak u Europu u samostalnoj Hrvatskoj.

Petika je s ekipom osvojila prvo prvenstvo i kup u sezoni 1992/93. i tako sve do 1998/99. kada je slijedila stanka u nastupima dvije sezone, a potom je odigrala dvije zadnje sezone u Podravkinu dresu (2001/02. i 2002/03).

Kao trenerica vježbala je mlade generacije i s kadetkinjema Podravke višestruko osvajala naslov prvakinja na završnici prvenstva Hrvatske.

U zlatna vremena koprivničkog rukometa predvodila je Podravku u europskim nastupima, a bez nje je bila nezamisliva i reprezentacija Hrvatske. Bila je i službeno jedna od najboljih vanjskih igračica Europe. U igri ”jedan na jedan” – nenadmašna.

Idućeg tjedna u klubu će biti organizirana press konferencija na kojoj će Snježana Petika iznijeti svoje dojmove o izboru, kao i obrazložiti način rada s pomlađenom prvom ekipom.

Čestitamo novoj trenerici!