Rukometašice Podravka Vegete ovog vikenda očekuje novi europski izazov na domaćem terenu. Na rasporedu je ogled 5. kola Lige prvakinja koji je na rasporedu 23. listopada s početkom u 18.00 sati u ŠSD Josip Samaržija Bepo. Konferenciji su prisustvovali trener Antonio Pranjić te igračice Antonia Tucaković i Iryna Stelmakh. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije, a ovu će utakmicu suditit moldavski suci Igor i Alexei Covalciuc dok će delegat EHF-a biti Janko Požežnik iz Slovenije.

Foto: Ivan Brkić

Nakon utakmice u Brestu obavili smo razgovore i fokus je na smanjivanju broja tehničkih pogrešaka kojih je u posljednjem europskom kolu bilo previše. Na postavljenu zonu je to funkcioniralo, ali kad toga nije bilo takva iskusna ekipa to kažnjava. Sukladno tome dogovaramo i na treinzima da moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka jer u takvom elitnom natjecanju sve ekipe to kažnjavaju. Da bi došli do pozitivnog rezultata moramo biti u savršenom izdanju zato smo u utakmici s Brestom i dosta naučili i nadamo se da ćemo u narednim utakmicama to i pokazati. Cijeli tjedan je fokus na toj pripremi za subotu, a okolnosti su nam malo otežane jer imamo dosta ozljeda i problema. Nakon povratka iz Francuske nismo mogli računati na Bazaliu, Stelmakh, Kalaus, Buljan, a tu je i Zadravec koja je već od prije ozlijeđena. Za Buljan ćemo više znati sutra, a Kalaus i Stelmakh bi trebale biti u konkurenciji za subotu – rekao je trener Antonio Pranjić. 

Foto: Ivan Brkić

Utakmicu su najavile i Antonia Tucaković te Iryna Stelmakh.

Imale smo dosta pogrešaka u Brestu i cijeli tjedan radimo na tome i želimo to svesti na veliki minimum – rekla je Tucaković i dodala kako je vrlo važno i da se navijači vrate u dvoranu jer ekipi nedostaje i atmosfera i taj vjetar u leđa koji su cure uvijek imale i ovom je prilikom pozvala navijače da im u subotu budu podrška. 

Foto: Ivan Brkić

Svjesne smo pogrešaka koje smo imale u Brestu i da to nije bila utakmica na razini. Mislim da ćemo sada morati biti bolje u obrani i pokazati više energije u napadu tako da možemo pružiti dobru borbu. Ova danska ekipa ima dosta dobre vanjske igračice i imat ćemo veliku zadaću u obrani te se moramo međusobno podržavati – rekla je Stelmakh uoči subotnjeg dvoboja. 

Ulaznice je moguće preuzeti danas od 15. 00 sati pa sve do subote u Caffe Baru Laganini te u Pivnici. Prlikom preuzimanja potrebno se upisati na listu koja će stajati zajedno s ulaznicama na najavljenim mjestima. Moguće ih je preuzeti i u klubu u četvrtak i petak do 15.00 sati. I dalje vrijedi da svi koji ulaze u dvoranu moraju priložiti covid potvrdu te osobni identifikacijski dokument, a za vrijeme boravka u dvorani maska je obavezna.

Foto: Ivan Brkić